Як волинську чудотворну ікону зустріли в Одесі

0
2
Як волинську чудотворну ікону зустріли в Одесі
У неділю, 2-го липня, з благословення митрополита Онуфрія, до Одеси прибула велика святиня Української Православної Церкви - чудотворна Зимненська ікона Божої Матері.

Сьогодні цей образ зберігається в древньому Зимненському жіночому монастирі на Волині, де сестри денно і нощно здійснюють молитву про мир на нашій багатостраждальній землі, - йдеться на сторінці Зимненського ставропігійного монастиря.

Це - та сама ікона, якій Патріарх Царгородський благословив святого рівноапостольного великого князя Володимира на шлюб із грецькою царівною Анною.

Віддання оповідає також, що князь Володимир під час хрещення в купелі Херсонеса побачив сильне і незвичайне світіння від ікони, після чого прозрів.

Цю святу ікону рівноапостольний князь Володимир передав у заснований ним Зимненський Святогірський Свято-Успенський монастир, після чого вона стала називатися Зимненською.

"Ми сердечно дякуємо Блаженнішому Онуфрію, митрополиту Київському і всієї України, який в такий важкий час очолює давню кафедру Київських митрополитів, подаючи нам приклад стійкого стояння в істинній вірі і благочесті. Саме завдяки його Первосвятительському благословінню і цей чудотворний образ, і інші чудотворні ікони прийшли в рух і хресними ходами обходять міста і села нашої багатостраждальної України, щоб в День Хрещення Русі прибути до Києва, де за традицією на Володимирській гірці перед пам'ятником Хрестителю Русі буде відслужений святковий молебень", - зазначає митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел.

Можливість побачити ікону одесити матимуть до 8 липня.




Теги: ікона, Одеса
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні