У Львові осквернили дві синагоги

1
-2
У Львові осквернили дві синагоги
У Львові вандали кинули "коктейль Молотова" в діючу синагогу на вулиці Братів Міхновських, 4, а також написали образливі висловлювання в синагозі на вулиці Вугільній, 3.

Про це повідомила директор Всеукраїнського єврейського благодійного фонду Хесед-Ар'є Адель Діанова, передає Кореспондент.НЕТ із посиланням на прес-службу Львівської міськради.

"На вул. Міхновських у синагогу кинули "коктейль Молотова". Але в вікно не вцілили - він вдарився в стіну між вікнами, через що впав у двір, де і згорів. А на вул. Шолом-Алейхема, 12, де є колишній будинок єврейської громади, написали образливі написи - Геть єврейську владу і Жидів, пам'ятайте 1 липня, натякаючи на погроми, які відбувалися у Львові з 30 червня по 2 липня 1941 року, коли загинули 7 тисяч євреїв", - розповіла Діанова в коментарі zaxid.net.

У свою чергу, в міськраді заявили, що засуджують акти вандалізму щодо євреїв.

"Ми строго засуджуємо акти вандалізму, які сталися у Львові. Винні мають бути притягнуті до відповідальності. Звертаємося до правоохоронних органів, щоб максимально оперативно розслідувати ці дії. Львів завжди був, є і буде містом толерантним", - зазначив заступник мера Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Як відомо, у ніч на 21 червня у Львові хулігани розмалювали стелу на Площі Синагог.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Подумаєш - "дві". Їхні - всю Україну оскверняють і нормально себе "чухають"
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні