--> У Мексиці знайшли вежу з людських черепів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Мексиці знайшли вежу з людських черепів

0
6
У Мексиці знайшли вежу з людських черепів
У Мехіко фахівці Національного інституту антропології та історії Мексики виявили легендарну вежу ацтеків, яка складається з черепів і чоловічих, жіночих та дитячих кісток, передає УНН з посиланням на ВВС Україна.

Вежу з 676 черепів виявили біля стародавнього храму Темпл Майор, також відомого як піраміда Уїцилопочтлі — верховного бога ацтеків.

“Ми сподівалися знайти рештки молодих чоловіків, якими і були воїни, адже ми не очікуємо, що жінки та діти беруть участь в боях. У нас ніколи неї було подібної інформації, це перша подібна знахідка”, — сказав антрополог Родріго Боланьйос.

Легенда про вежу ацтеків побутує серед мексиканців кілька століть після колонізації.

За переказами та історичними записами, у вежі ацтеки збирали черепи полеглих воїнів противника, однак вчені були шоковані тим, що знайшли черепи, які належали не лише чоловікам.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні