--> Компанія «Symantec» стверджує, що знайшла спосіб, як зупинити вірус «Пєтя» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Компанія «Symantec» стверджує, що знайшла спосіб, як зупинити вірус «Пєтя»

0
-7
Компанія «Symantec» стверджує, що знайшла спосіб, як зупинити вірус «Пєтя»
Антивірусна компанія Symantec стверджує, що знайшла спосіб зупинити поширення вірусу, який напередодні заразив системи великих українських компаній та державних установ.

Це передає УНН з посиланнням на “ВВС Україна”.

“Для того, щоб зупинити поширення вірусу на своєму комп’ютері, користувач повинен створити порожній файл з назвою „perfc“ з параметром „тільки для читання“ в папці C:\Windows”, — йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що у Symantec називають це рішення “вакциною” від вірусу, який шифрує дані на комп’ютері користувача і в обмін на розшифрування вимагає заплатити 300 доларів.

Експерти інших компаній, що працюють в галузіі кібербезпеки, підтверджують, що метод працює. Але така “вакцина” дозволяє захистити від вірусу тільки персональні комп’ютери. При цьому вони залишаються носієм вірусу, тобто можуть заражати інші машини в своїй мережі.

Як зупинити кібератаку загалом наразі не зрозуміло.

Як відомо, масштабну кібератаку на корпоративні мережі та мережі органів влади України зупинено.

Нагадаємо, 27 червня, ряд державних органів влади, фінансових установ та великих підприємств, зокрема і міжнародних аеропортів зазнали масової кібератаки. Внаслідок цього Нацполіція порушила кримінальну справу за втручання в роботу комп’ютерних мереж.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні