--> Лучани зібрались проти забудови парку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лучани зібрались проти забудови парку

5
6
Лучани зібрались проти забудови парку
У Луцьку понад 70 мешканців прилеглих вулиць виступають, як вони кажуть, проти забудови парку 900-річчя.

Зустріч стосовно збереження парку відбулася 28 червня, - повідомляє ВолиньPost.

Лучани готують звернення до прокуратури та суду, аби він скасував рішення міськради, яким дозволили виділення землі.

Нещодавно на території поблизу парку з’явився будинок. Люди б’ють на сполох – мовляв, прикриваючись учасниками АТО, депутати «подерибанили» землю парку та залишають лучан без зеленої зони.

Тому вони рішуче налаштовані подавати до суду, аби скасувати рішення про виділення земельної ділянки. Мешканці запевняють, що тут 7 таких ділянок, та вони не дозволять проводити забудову.

«У Луцьку всього три парки, а тут таке! Скоро і з колясками не буде де гуляти», - вигукували присутні.

Активісти із антикорупційних організацій Ганна Стульська та Сергій Мачульський запропонували створити ініціативну групу та скласти протокол зборів, аби прийняті сьогодні рішення були чинними.

Окрім того, Стульська зауважила, що у цьому випадку є конкретні чиновники, які винні у ситуації. Мовляв, хай лучани знають імена людей, які прикриваючись АТО вирішують свої земельні питання та «вигризають шматки землі у парку».

Тому треба називати їх імена. Жителі району між собою говорили, що до будівництва має стосунок депутат міської ради та голова земельної комісії Євгеній Ткачук.

На запевнення учасника бойових дій Дмитра Доманського, земельні ділянки у цій зоні передбачені для 6 родин загиблих учасників АТО. Проте місцеві впевнені – це зроблено для того, аби «товстосуми» згодом перекупили землю та позводили тут свої котеджі.

«Учасники АТО за які гроші тут мають будувати хату? Вийде так, що їх не буде, а будуть ті пузаті», - заперечували люди. Вони нарікають, що вже зверталися у міську прокуратуру та міську раду.

Із прокуратури відповіді не отримали, а від Ігоря Поліщука прийшла «відписка» - межі парку змінено.

Після тривалих та емоційних дебатів перейшли до справи: склали протокол, а згодом почали збір підписів за скасування незаконного, на думку лучан, рішення. Опісля сформували ініціативну групу, яка буде займатися тим, аби за словами людей, відновити справедливість та зберегти парк.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Оті дупутати маму рідну продадуть...Вибрали на свою голову...
Відповісти
ну, ви ж їх і вибрали ))
Відповісти
Крім хат - ще "генделики" будуть...
Відповісти
Не смішіть людей, щось я не бачив серед псевдопатріотів представників сімей загиблих, не юродствуйте псевдоукраінці, землю получили по суті загиблі, а ви на межі парку розводили курей і все було добре. Там де участки це не парк і не брешіть. Хочу вам подивитися в очі, коли прийдуть сімі загиблих. Після того ви нехристі
Відповісти
Будинок належить депутату міської ради Євгену Ткачуку, а земельна ділянка оформлена на атовця, інваліда. В документах усе правильно, комар х.. не підточить. Але разючий сама етично-моральна сторона: цей гандон знайшов лазівку, не посоромився піти на такий ганебний поступок. Голова земельної комісії міської ради. Люди ходитимуть мимо будинку і будуть проклинати того, хто там мешкає. Будуть проклинати ту лису мразюку, його дітей і онуків.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні