--> Поради волинської кіберполіції для уникнення хакерської атаки | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Поради волинської кіберполіції для уникнення хакерської атаки

2
0
Поради волинської кіберполіції для уникнення хакерської атаки
Жодного повідомлення від волинян в кіберполіцію щодо хакерської атаки вірусу Petya.A, який шириться Україною, поки не надходило.

Про це Кіберполіція Волині повідомила у коментарі Волинським Новинам.

Вірус дістався і Волині, де атакував корпоративні мережі багатьох установ і банків. Лучани скаржаться на корпоративні комп’ютерні системи, які виходять з ладу.

Зокрема, зі слів очевидців, з інтервалом в 1-2 години почались неполадки в роботі систем: комп’ютери перезавантажуються і на екрані з’являються повідомлення з вимогою сплатити кошти.

Тимчасовий виконувач обов’язків начальника відділу протидії кіберзлочинам у Волинській області Поліського управління кіберполіції Департаменту Кіберполіції Нацполіції України Василь Сірацький повідомив, що у Волинській області звернень громадян щодо кібератаки поки не було.

Натомість, центральний офіс мережі «Епіцентр», філіал якого є і в Луцьку, вже звертався до правоохоронців.

Разом з тим, волинська кіберполіція працює в цілодобовому режимі та у випадку звернень громадян будуть виїжджати на місце події, робити образ жорсткого диску та проводити слідчі дії, аби встановити зловмисників.

З метою запобігання поширення вірусу Василь Сірацький рекомендує встановити актуальну версію операційної системи, а також патчі з офіційного сайту (у випадку, якщо у вас ОС Windows).

Також слід переконатись, що в системі встановлене є антивірусне програмне забезпечення, а бази вірусних сигнатур – актуальні. В іншому випадку, їх варто оновити.

Для зменшення ризику зараження комп’ютера у волинській кіберполіції рекомендують звертати увагу на електронну кореспонденцію, не відкривати файли з листів, надісланих з невідомих адрес та уважно вивчати вкладення до файлів навіть в тому випадку, якщо відправник вам знайомий.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дякую - дуже корисно
Відповісти
Краще пізно,ніж ніколи
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні