--> Потужну кібератаку на Україну організували російські спецслужби, – радник глави МВС | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Потужну кібератаку на Україну організували російські спецслужби, – радник глави МВС

2
-4
Потужну кібератаку на Україну організували російські спецслужби, – радник глави МВС
Антон Геращенко зазначив, що атака замаскована під вірус, який потрапляв на комп'ютери компаній протягом днів, і навіть тижнів.

Потужна кібератака на українські компанії організована спецслужбами Російської Федерації і є одним з елементів гібридної війни проти України. Про таке заявив український депутат, радник глави МВС Антон Геращенко, - повідомляє Тиждень.Ua.

"Проти України було розпочато масштабну кібератаку, вона здійснена під маскуванням, що нібито вірус ... За попередньою інформацією - це організована система, щось типу такої собі тренування з боку спецслужб Російської Федерації. Метою цієї кібератаки є банки, ЗМІ, транспортні комунікації", - сказав Геращенко в ефірі телеканалу 112.

За його словами, вірус на комп'ютери потрапляв протягом днів і навіть тижнів шляхом отримання повідомлень на пошту. "І сьогодні в 11.00, ті, які були заражені заздалегідь, були активовані вірусом. Таким чином, це ще один приклад використання кібератак в гібридній війні проти нашої країни", - вважає Геращенко.

"Я думаю, що найближчим часом за допомогою співробітників служби безпеки, кібербезпеки національної поліції будуть виявлені шляхи надходження даного вірусу і запропоновані варіанти вирішення цієї проблеми" - додав він.

Зазначимо, 27 червня відбувається хакерська атака, внаслідок якої невідомим вірусом уражено українські банки, державні та комерційні підприємства.

Відомо, що виведені з ладу комп'ютери Кабінету Міністрів України, Ощадбанку, банку Південний, ОТП, КредоБанк, Укрзалізниці, Аеропорту "Бориспіль", мережі магазинів "Епіцентр", Нової пошти, ДТЕКу, Укренерго, мережі заправок ТНК, Київводоканалу, "Укрпошти", клініки "Борис", мережі магазинів "Ашан".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
О як добре, що тепер будь у чому є кого звинувачувати і ніби ніде у світі хакерів немає :))) Ну капець просто... :)))
Відповісти
Геращенко як не херню зморозить то збреше.. стандарт..за які шоколадки його авакян тримає
стільки счасу - питання риторичне..З самого початку розказує що це робота спецслужб РФ а потім каже що будуть виясняти звідки і як віруси попали в Україну - шедевр логічного мислення
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні