--> На Волині подорожчала чорниця | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині подорожчала чорниця

15
3
На Волині подорожчала чорниця
Цьогоріч літр чорниці селяни продають на кілька десятків гривень дорожче, ніж торік. Кажуть, малий урожай.

У лісах Шацького району стартував сезон збору чорниці. Шачани вже побували в лісі, проаналізували ситуацію з врожайністю і на сьогодні можуть прогнозувати, чи вдасться їм заробити на ягодах, - пише Район. Шацьк.

Минулого року шацькі ліси порадували багатсвом чорниці, на ягодах добре заробили і дорослі, і діти.

«Скільки живу, не бачила стільки ягід! Гілочки аж гнулися до землі. Декілька годин збирання – і невелике відро напонювалося ягідьми. А за півдня можна було і до 20 літрів зібрати», - розповідає про власні минулорічні рекорди збирання шачанка.

Цього року ситуація гірша. Кажуть, на низьку урожайність вплинули травневі заморози, які поморозили площі чорниць. Утім, як стверджують експерти, ця культура у період активного цвітіння може витримувати мінусові температури, проте не нижчі за мінус 5.

На Шацькому ринку ціни на чорницю коливаються від 60 до 45 гривень за літрову банку. Значно дорожче – за 70 гривень – можна продати ягоди на трасі. При дорозі чорниці купують переважно ті, хто приїжджає в район на відпочинок.

В таку ж пору минулого року лісові ягоди на ринку вартували 30 гривень за літр, заготівельні пункти приймали їх по 27-22 гривень за кілограм.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Врожайність кажете мала? Так нех... гребінками збирати!!! А ціну з потолка беруть! Не садили, не доглядали, а готове від матінки-природи беруть і ще таку ціну луплять? Та їжте самі, коли ті хапуги вже наж...ся?! Совість ця нація вже взагалі втратила :(
Відповісти
Підіть і зберіть те готове. Так кажете, ніби це просто. Насправді це дуже і дуже важка праця
Відповісти
Не плутайте одне з другим і не валіть все в одну купу! Як у минулому році збирали, як у позаминулому... змінилась "техніка" збору, щось нове, високотехнологічне придумали, що змушує ціну піднімати?! Ви тут людей за лохів не майте, шукайте дурних в іншому місці! Ви не садили і нічого не зробили для того, щоб чорниця виросла, а навпаки, тими гребінками все знищуєте, а потім на щось жалієтесь? До суду таких збирачів треба!!!
Відповісти
як ти скрізь встигаєш?
Відповісти
Неподобається ціна? Йдіть в ліс і збирайте БЕЗКОШТОВНО! Ніхто нікого незмушує купувати! А те що це важка праця це однозначно
Відповісти
Через таких "добродіїв" країна у повній ср...!!! Ти продаєш і податки сплачуєш, касовий апарат маєш?! Методи збору не змінились, то чому ціна виросла? Бо у цієї нації немає ні сорому ні совісті! Скрізь одні хапуги! Ти щось доклав до того, щоб чорниця виросла? Продаєш, податок не плотиш - за грати або штраф і крапка!!!
Відповісти
Неподобається ціна? Йдіть в ліс і збирайте БЕЗКОШТОВНО! Ніхто нікого незмушує купувати! А те що це важка праця це однозначно
Відповісти
Ніхто Вас не силює купляти за таку ціну. Ідіть назбирайте і їжте. Тоді зрозумієте ціну ягід.
Відповісти
Іжте самі свою ягоду....а своіми гребінками нищете майбутні ягоди
Відповісти
На Варшавці у Луцьку сьогодні за баночку 0,5 просили 20 грн. Той Шацьк вже взагалі з глузду з'їхав! Живуть і ціни луплять як окрема якась держава! Дістали вже вони!!!
Відповісти
В Шацьку і шацькому районі тільки й заробляють в сезон. Ягоди,гриби,риба - це їхній хліб на зиму. Не судіть,якщо не були на їхньому місці. Ніхто нікого не заставляє купувати. Ціна не така - проходимо мимо!!!
Відповісти
Ага! :) Кому тут локшіну вішаєш! Літом людей оббирають, а інший час у Польщі працюють "патріоти" хр...ві!!! Ще тут когось життю вчити будете? Українці свою націю самі знищать, головне не заважати...
Відповісти
Це не заробіток, а шахрайство! Чому ціни на відпочинок на Світязі дорожчий ніж у Туреччині або Болгарії і сервіс не зрівняти?! Створіть спочатку умови, а потім ціну захмарну ставте хапуги!!!
Відповісти
Важко ягоду руками збирати, а грибінками ні. Тому не говоріть про важкість праці. А на ягоди залупили ціни .... Тому іжте іі самі за таку ціну...украінець украінця бідного обкрадає.
Відповісти
На чорницях померз цвіт тому багато не буде ,ціна нормальна,та візьміть трускавка цого року була теж дорожча ніж зазвичай .А люди я вас не розумію чому ви такі не добрі і притивні у своих висловах
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні