--> Волинські лісівники допомогли лосю знайти своє дитинча | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинські лісівники допомогли лосю знайти своє дитинча

1
4
Волинські лісівники допомогли лосю знайти своє дитинча
У Ратнівському районі трапилась незвичайна подія – лісники Гірницького лісництва допомогли воз’єднатись лосиній сім’ї.

Пастухи, що саме там пасли худобу, побачили лосиху з малесеньким лосеням, які переходили з одного лісового масиву у інший через меліоративний канал, - пише прес-служба обласного управління лісового та мисливського господарства.

Диких звірів помітив і бродячий пес, який кинувся за ними вслід. Лосенятко застрягло у каналі, а лосиху пес погнав далі.

Пастухи кинулися рятувати лосеня, витягли його з каналу і перед ними постало питання: що ж робити далі? За порадою звернулися до майстра лісу Анатолія Колядюка та єгера Володимира Октисюка, а ті у свою чергу – до державного мисливствознавця ДП «Ратнівське лісомисливське господарство» Миколи Старушика. Зазвичай, як проінформував Микола Сергійович, спрацьовує материнський інстинкт і лосиха має повернутися за дитям. Так і було.

Анатолій Колядюк та Володимир Октисюк об’їхали лісовий масив, аби визначити, де саме знаходиться лосиха, з думкою доправити у той масив і лосеня. Вони натрапили на бродячого пса і застрелили його.

А лосеня вирішили поки що потримати на прив’язі біля того ж меліоративного каналу, біля якого воно відстало від мами, до вечора – з надією, що, можливо, повернеться лосиха. І вже ближче до вечора побачили її – вийшла з лісу у пошуках дитини. Відпустили з прив’язі лосеня. А зранку на тому місці та в окрузі вже не було ні лосихи, ні лосеняти – мама забрала дитинча із собою. Працівники лісу виявили їхні свіжі сліди у лісі…

А поява собаки без нагляду у мисливських угіддях, згідно із Законом України «Про мисливське господарство та полювання», є адміністративним порушенням, і господар карається штрафом від 102 до 1020 гривень. Бувають випадки, що господар бере собаку у ліс, а той, почувши чи побачивши диких тварин, починає полювання за ними, а у результаті звірі потерпають і можуть втратити своїх дитинчат.

Щодо лосів, то в Україні навіть розглядається питання про заборону полювання на них.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дай Вам Бог здоров"я, добрі люди... З таких вчинків починається дорога до цивілізованого суспільства, куди ми й прямуємо...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні