--> У Луцьку з'явилась протитанкова гармата великого калібру | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку з'явилась протитанкова гармата великого калібру

0
3
У Луцьку з'явилась протитанкова гармата великого калібру
У музеї військової техніки у Луцьку з'явились нові експонати.

"Це – протитанкова гармата 45-міліметрового калібру 1942-го року випуску і капсули із землею з усіх іменних прикордонних застав, що дислокуються в Україні", - повідомляє НСТУ ВРД.

Зі слів першого командира Луцького прикордонного загону генерал-лейтенанта Аркадія Яворського, ці капсули привезли в область 1980-го на зліт ветеранів-прикордонників.

Чоловік розповідає, що серед них є капсули із двох застав, які й нині розміщені на Волині – застава імені старшини Пахоменка в населеному пункті, що названо на його честь, і в селі Амбуків імені сержанта Петрова, який загинув там, перетинаючи переправу німців через Буг з високих холмів з кулеметом.

"В складі наряду вони добу стримували переправу німців. Загинув його другий номер, а потім важко був поранений і Петров. І щоб не потрапити у полон він підірвав себе гранатою", – каже Аркадій Яворський.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні