--> Лучанка зайняла третє місце на чемпіонаті світу з стрітболу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лучанка зайняла третє місце на чемпіонаті світу з стрітболу

0
9
Лучанка зайняла третє місце на чемпіонаті світу з стрітболу
Вихованка волинського баскетболу Дар’я Завидна стала однією з героїнь жіночих світових змагань у французькому Нанті.

Слід відзначити, що чинна чемпіонка України у складі столичної команди «ТІМ-СКУФ» уже має «в запасі» звання віце-чемпіонки світу з «вуличного баскетболу». Минулого року наші дівчата лише у фінальному протистоянні поступилися збірній Чехії, - повідомляє Район.Луцьк.

Цього року українки мали усі шанси вдруге поспіль потрапити до вирішального етапу стрітбольного Мундіалю. Втім, у вирішальний момент протистояння з командою Угорщини долю матчу вирішили суддівські та технічні чинники.

За 13 секунд до завершення відліку часу Дар’я Завидна зробила влучний кидок, який, на жаль, «службовці Феміди» не зарахували. А овертайм дівчата так і не зіграли, адже після довгих переглядів відео повтору судді ухвалили рішення зарахувати кидок угорської баскетболістки уже після завершення ігрового часу.

«Я спілкувався з тренерами з Японії, Франції тощо: усі, хто тут був, дійшли висновку, що судді вкрали у нас перемогу. Це дуже прикро, бо дівчата, без сумніву, заслуговували на фінал», – прокоментував програний півфінал головний тренер жіночої стрітбольної збірної Юрій Процюк.

Аби не залишитись взагалі без медалей, дівчатам потрібно виграти матч у збірної Нідерландів. І це протистояння стало справжньою «зарубою», адже протягом усієї гри дівчата йшли «нога в ногу», а рахунок на табло чимало разів міняв лідера поєдинку. Врешті-решт, українки зуміли зібратися на останні секунди гри та змусили суперниць заробити фол.

Лучанка Дар’я Завидна ідеально забила обидва штрафні кидки та не залишила шансів опоненткам – 15:13.

«Ми зібралися, бо дуже хотіли виграти медалі. Після цього матчу, я думаю, ми довели, що Україна – це теж країна баскетболу», – з гордістю підсумувала вона французький вояж наших дівчат.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні