--> В столиці заборонили виловлювати бездомних котів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В столиці заборонили виловлювати бездомних котів

1
1
В столиці заборонили виловлювати бездомних котів
На пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення про заборону на вилов безпритульних котів у Києві.

Про це повідомляє прес-служба Київради, передає УНН.

Відповідно до рішення, забороняється вилов безпритульних котів на території Києва за винятком необхідності їх стерилізації, вакцинації та/або з метою прилаштування до нових власників. До цього процесу обов’язково мають бути залучені представники громадських зоозахисних організацій.

“Також вилов забороняється у разі виникнення обставин, що створюють загрозу життю, здоров’ю та безпеці людей. Окрім того, комунальні підприємства по утриманню житлового фонду зобов’язані не створювати навмисних перешкод для виконання котами функції природної дератизації та надавати їм доступ до підвальних приміщень”, — наголосив автор проекту рішення, депутат Київради Костянтин Яловий.

Окрім того, в рішенні наголошується, що відповідальні особи, які уповноважені в структурах житлово-експлуатаційних підприємств чи організацій, в тому числі ЖБК, ОСББ, мають забезпечувати дотримання норм та вимог експлуатації підвалів, технічних підвалів та горищ, запобігати ізоляції там котів, що може призвести до їх загибелі.

Також комунальні підприємства “Притулок для тварин” та “Київська міська лікарня ветеринарної медицини” мають забезпечити за позабюджетні кошти та кошти, передбачені у бюджеті на відповідний рік, регулювання чисельності цих тварин у місті через стерилізацію з обов’язковою вакцинацією.

Як відомо, британські ветеринари закликали припинити розведення шотландських висловухих котів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І в нас так треба зробити.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні