--> У Польщі будуть зносити комуністичні пам’ятники | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Польщі будуть зносити комуністичні пам’ятники

0
0
У Польщі будуть зносити комуністичні пам’ятники
Польський сейм в четвер проголосував за внесення поправок в закон про заборону пропаганди комунізму або іншого тоталітарного ладу в назвах будівель і об'єктів.

Документ передбачає знесення пам'ятників радянської епохи, в тому числі меморіалів на честь Червоної армії, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

За остаточну редакцію закону проголосували 408 депутатів, проти були 7, ще 15 утрималися. Поправки набудуть чинності через три місяці після оприлюднення закону.

В оновленій редакції закону йдеться, що пам'ятники та інші подібні об'єкти "не можуть віддавати данину пам'яті особам, організаціям, подіям або датами, які символізують комунізм або інший тоталітарний лад".

Автори законопроекту вказують, що "збереження назв установ і пам'ятників на честь подій і людей, що зробили злочинний вплив на історію Польщі, дає прихильникам тоталітаризмів просувати свої погляди, що робить негативний вплив на суспільство". Тим самим влада хоче дати громадськості сигнал, що держава дотримується конституційного принципу, що забороняє тоталітарний режим, і викриває просування тоталітарних поглядів.

Планується, що протягом року буде демонтовано близько 470 скульптурно-архітектурних об'єктів. Більше половини з них присвячені Червоної армії.

Не підлягають знесенню пам'ятники, розташовані на кладовищах або території інших поховань, об'єкти, які не виставлені на загальний огляд, або ж демонстровані в наукових цілях, як твір мистецтва, а також монументи, внесені до реєстру пам'яток архітектури.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні