--> «Я бачу за цим пам’ять», - владика Михаїл про те, яким буде хостел у стінах Луцької тюрми | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Я бачу за цим пам’ять», - владика Михаїл про те, яким буде хостел у стінах Луцької тюрми

0
0
«Я бачу за цим пам’ять», - владика Михаїл про те, яким буде хостел у стінах  Луцької тюрми
Керуючий Волинською єпархією УПЦ КП вважає, що на Волині треба унікальні музеї.

Про те, яким буде музей-хостел у стінах колишньої Луцької тюрми, де нині монастир УПЦ КП, владика Михаїл розповів в інтерв’ю “Волинь24”.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: «Хочеш мати гарну машину, іди в храм». Розмова з владикою Михаїлом

“Я бачу за цим пам’ять. Пам’ять і шана. І це найголовніше. Звичайно, що є і похідна. Це пропаганда пам’яті, це висвітлення пам’яті. І тому, коли ми говорили про хостел, ми не мали на увазі лише економічну частину питання, хоча і економічна туди теж закладається. Ми мали на увазі хостел-музей, де будемо говорити, в яких умовах перебували в’язні Луцької тюрми, які їхні біографії, що відбулося, хто винен... Тобто ми розкажемо всю історію. Той, хто хоче зануритися, зможе це зробити. 

Там же ж, коли ми почали робити ремонти, відкрилися частини фресок. Хтось пише глупості, що ми їх нищимо. Неправда це! Коли ти починаєш наводити порядок на стіні, наприклад, змивати старе, і перед тобою щось розкрилося, то ти його руйнував чи ти його відкрив? Напевне, ти добре зробив, бо відкрив”, - каже митрополит Луцький і Волинський.

За його словами, Волині не вистачає унікальних музеїв, які могли б бути цікавими для туристів і могли б на себе заробляти.

“Сьогодні краєзнавчий музей - нецікавий, він неживий, він консервативного напрямку. Такий, який нам дістався у спадок від Радянського Союзу. До речі, коли ми почали працювати над цією темою, то, виявляється, це вже є в інших країнах. Як найвідоміший готель-в’язниця в Європі “Алькатрас”. То чому європейці, які говорять про демократію, роблять правильно, а ми от в Луцьку такі грамотні й робимо неправильно?” - наголошує владика Михаїл.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні