--> Митрополит Луцький і Волинський розказав, як проводить робочий день і з ким дружить | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Митрополит Луцький і Волинський розказав, як проводить робочий день і з ким дружить

2
2
Митрополит Луцький і Волинський розказав, як проводить робочий день і з ким дружить
Владика Михаїл любить доглядати за квітами, називає другом подарованого собаку Маршала і має корову в Жидичині.

Про свій побут і типовий робочий день священнослужитель розповів в інтерв'ю "Волинь24".

“Мій ранок починається з того, що я не по годинах прокидаюся. Я лягаю пізно. Кажучи по-сучасному, я більше сова, ніж жайворонок. (...) З 22-ї години - то вже мій особистий час. Як правило, я займаюся господаркою. Зрозуміло, вичитую своє вечірнє правило. Увечері є можливість походити подвір'ям, вигулюю собаку, перевіряю, чи все зачинено, обходжу територію, академію”, - каже владика Михаїл.

Серед захоплень керуючого Волинською єпархією УПЦ КП - катання на велосипеді. Тільки робить він це увечері, щоб не дивувати перехожих.

“Велосипед он тут (показує на сусідні двері) стоїть. Це мені один парафіянин подарував. Я виїжджаю, щоб не спокушати людей. Мав одну таку смішну історію, коли я просто в підряснику вийшов і йшов вулицею Лесі Українки. Саме їхав назустріч один фотограф, який працює в газеті, не пригадаю, в якій. Я йшов просто: без головного убору. Хотів глянути на одну річ: де стояв пам’ятник Бойку, маємо будувати каплицю і все не можемо дійти з владою порозуміння, в якому форматі вона має бути. Він так здивувався, побачивши мене, що тим велосипедом врізався в липу. Не зовсім покалічився, але ногу вдарив.

Я зрозумів, що не маю права так ходити по вулиці, бо багато людей жахається. Як в тому кіно, знаєте: живого царя побачили. Тому я не спокушаю людей. Якщо йду, стараюся по-світськи, а якщо в церковному, то щоб не дивувати”.

У дворі собору живе і пес Маршал, якого митрополиту подарували на ювілей. Собака став справжнім другом. Чатує спокій території.
Серед подарунків на 50-річчя, яке святкував минулоріч, було й теля. Його владика подарував Жидичинському монастирю. Нині це корова, яку монахи назвали Мадраха. Вона вже встигла привести бичка, звати якого Божим (“бичок жидичинських монахів”).

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: «Хочеш мати гарну машину, іди в храм». Розмова з владикою Михаїлом"
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це пишуть московські, противні
Відповісти
Пані, а Ви самі яка, якщо дозволяєте собі судити інших??? Виходить, що пліткарка.:)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні