--> Поліщук хоче маніпулювати думкою виборців-освітян, - депутат | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Поліщук хоче маніпулювати думкою виборців-освітян, - депутат

7
8
Поліщук хоче маніпулювати думкою виборців-освітян, - депутат
Через підписання контрактів на короткий термін освітян ставлять в залежність від чинної влади.

Про це заявила депутат Луцької міської ради, донедавна голова депутатської комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови Алла Надточій, - пише Волинь нова.

За словами депутата, цього року вже 5 контрактів, підписаних новою начальницею управління освіти Зіновією Лещенко із діючими завідуючими садочків та з кількома директорами шкіл, продовжили лише на рік.

Це виглядає щонайменше дивно, оскільки за попереднього міського голови Миколи Романюка контракт підписували терміном на рік лише з новопризначеними керівниками в якості своєрідного випробувального терміну. А коли людина вже попрацювала і не мала стягнень, попереджень, то продовження контракту відбувалось не менш ніж на три, а то й на п’ять років.

У цьому році тільки в садочках на підписання контрактів очікують 15 завідуючих, а також 16 директорів шкіл.

«Що це за ставлення до людей? Як можна планувати своє життя, бюджет, відпочинок, майбутнє дітей, якщо ти навіть не знаєш, що буде через рік?» — говорить Алла Надточій.

На її думку, ймовірно, нинішня міська влада на чолі з в.о. міського голови Ігорем Поліщуком цю ситуацію хоче використати з метою впливу на результат виборів міського голови. Адже працівники садочків, шкіл — це та категорія лучан, яка має авторитет серед виборців.

Через підписання короткострокових контрактів можна вимагати від завідуючих та директорів певного впливу на батьків і, як наслідок, «правильних» результатів.

Депутат Алла Надточій звертається до тимчасового керівництва міста та просить поважати освітян. Крім того, вона обіцяє здійснювати постійний контроль за процесом продовження трудових контрактів та інформувати про це громадськість.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хіба іі прізвище Лещенко, а не Філюк?
Відповісти
а працювати і показувати результати то хіба не стимулює???
чи ніхто не знає, як отримувались довгострокові контракти??? не кожному таке по кишені
Відповісти
нещасна істота
Відповісти
так звані контракти , підписання яких щороку є незаконним, практикують вже давно, хоча вони мають і позитивні моменти, бо заставляють керівників працювати, а не сидіти грибом у кріслі. треба запроваджувати європейські норми працевлаштування: працедавець має право звільнити працівника БЕЗ ПОЯСНЕННЯ ПРИЧИНИ, попередивши за тиждень-два
Відповісти
А хіба не сама Алла Надточій, рік тому, не підтримала рішення що контракт директорам підписує рада а не міський голова?
Відповісти
Не треба лізти в освіту. У місті освіта і без захисників прекрасно функціонує. І не треба контролю за робочимагия процесом.
Відповісти
підтримую Надточій і вважаю, що контракти мають підписувати з директорами батьки та трудовий колектив, щоб попередити окремих від самодурства, бо вони вислужуються якраз перед владою, а повинні служити дітям.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні