--> Показали, як починалася війна у Луцьку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Показали, як починалася війна у Луцьку

7
13
Показали, як починалася війна у Луцьку
До річниці початку війни між СРСР та Німеччиною, підібрали фото з луцьких вулиць під час воєнних дій та життям лучан під німецькою окупацією.

22 червня 1941 року Гітлер, всупереч Пакту про ненапад, атакував СРСР і окупував всю територію Польщі. Вона була звільнена лише в 1945 році силами Радянської армії, на штиках котрої в країні був встановлений комуністичний режим.

23 червня 1941 року у Луцьку відбулася жахлива подія – вояки НКВС на подвір'ї тюрми розстріляли близько трьох тисяч в'язнів.

25 червня 1941 року місто окупували німці. Штаб Південно-Західного фронту вирішив атакувати 11-у німецьку танкову дивізію силами чотирьох танкових дивізій.

Наступ розпочався 26 червня 1941 р., але швидко зупинився. Дії механізованих корпусів не координувалися, розвідка також не велася, не всі частини встигли вийти на вихідні позиції. Мотопіхоти було мало, артпідготовка була умовною.

Через відсутність зв'язку, розвідки, чіткої взаємодії між сусідами, піхотою та авіацією, постійні зміни наказів, танкова битва в трикутнику Луцьк – Броди – Дубно стала кладовищем радянських танкових частин.

Автор: Тетяна Яцечко-Блаженко


Теги: війна, фото
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
скільки можна ці соплі пережовувати що місяця пора і щось нове написати
Відповісти
чекайте, В'ятрович зараз накатить якоїсь шмалі і напише.
Відповісти
Правильно! Нафіг ту історію і соплі! Архіви спалимо, свідків вб'ємо! все одно ту нудну історію ніхто не вчить та й історія теж нікого нічому не вчить, бо полішуки - тупі! Пишемо щось новеньке і увлєкатєльне, щоб читати як детектив чи любовний роман! Пора!
Відповісти
Luck Stadt написано як Suck Stadt
Відповісти
Це на польський манер. Luck.
Відповісти
Радий що моя нарізочка відео стала в пригоді )
Відповісти
Ви в цій темі в Луцьку найбільший знавець.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні