--> За рік спиртне подорожчало на 17 відсотків | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

За рік спиртне подорожчало на 17 відсотків

0
11
За рік спиртне подорожчало на 17 відсотків
У травні 2017 року ціни на алкогольні напої зросли на 16,7%, у порівнянні із аналогічним місяцем минулого року. Про це повідомляє Держстатистики, передає УНН.

Водночас, за місяць алкоголь в Україні подорожчав на 0,9%, а з початку року – на 4%.

Також зазначається, що у січні-травні цього року ціни на алкогольні напої в Україні зросли на 19,8%, у порівнянні із аналогічним періодом минулого року.

Додамо, що у столиці за місяць ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 3,4%, а з початку року – на 9,7%.

Нагадаємо, за прогнозами експертів алкоголь й надалі дорожчатиме в Україні. Причина цього полягає у підвищених акцизах та високій вартості спирту.

Також, за ініціативою легальних виробників алкогольної продукції наразі очікується підняття мінімальної роздрібної ціни (МРЦ) на алкоголь на 11%.

За словами генерального директора компанії Eastern Beverage Trading Ольги Івушкіної, підвищення МРЦ на горілчані вироби є наслідком податкового навантаження.

"Ціни на алкоголь не можуть залишатися незмінними, коли ростуть податкові відрахування. Якщо теоретично припустити, що після підвищення акцизів вартість алкоголю не змінюється, то виходить, що ці акцизи просто несплачені. Саме так і діють ділки сірого, тобто нелегального алкогольного ринку. Усі інші — легальні виробники — не мають іншого виходу, як продавати свою напої за цінами на рівні близько 80 грн за 0,5 л. Те саме стосується і залежності МРЦ від ціни спирту, яка за останній рік підвищувалась вже 2 рази. Об’єктивно, не може ж вартість пляшки горілки залишатися незмінною в той час, як вартість спирту зросла орієнтовно на 20%”, — пояснила вона.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні