Біля Австралії виловили рибу-труну і ще два глибоководні жахіття

0
1
Біля Австралії виловили рибу-труну і ще два глибоководні жахіття
16 червня завершилася місія "Відбір глибинних проб" на судні "Інвестигейтор", яка була присвячена вивченню глибоководних екосистем вздовж східного узбережжя Австралії.

Дослідники зібрали близько тисячі зразків морської фауни, третина з яких відноситься до нових видів.

Серед виловлених риб виявилися в тому числі раніше відомі, але не надто добре вивчені, риба-крапля, риба-труна й риба-ящірка, передає УНІАН із посиланням на N+1.

Глибоководну рибу-краплю, що мешкає біля берегів Австралії та Нової Зеландії, виловили на глибині близько 2,5 кілометрів.

У 2013 році користувачі інтернету визнали її найбільш потворною твариною планети й вона стала талісманом Товариства захисту потворних тварин.

Червону рибу-труну із сімейства хаунаксових, що, можливо, належить до нового виду, виловили на глибині близько кілометра.



Також дослідники виявили рибу-ящірку. Ці хижі створіння мешкають на глибині до 3500 метрів і їдять все, що їм попадеться, в тому числі особин свого виду.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні