Доцент луцького вишу видавав себе переселенцем з АТО заради пільг

3
1
Доцент луцького вишу видавав себе переселенцем з АТО заради пільг
На Волині судили кандидата технічних наук, який заради пільг та соцвиплат підробив документи про статус переселенця з зони АТО.

Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду від 1 червня 2017 року, - пише Волинське агентство розслідувань.

Зокрема, чоловіка звинувачували у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частинами 1, 2 статті 190 (шахрайство), частинами 1 і 3 статті 358 Кримінального кодексу України (підробка документів). Ним виявився кандидат технічних наук, доцент кафедри «Комп’ютерна інженерія» Луцького національного технічного університету, який з 2012 року постійно проживав та працював у місті Луцьку.

Виявилось, що він не живучи на тимчасово окупованій території України, районів АТО та населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення, не будучи внутрішньо переміщеною особою, у листопаді 2014 року звернувся до управління соцзахисту за отриманням щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

Він видав себе за внутрішньо переміщену особу і надав підроблені копії документів. Більше того – доцент вказав, що не має у власності житлового приміщення, розташованого в регіонах, інших, ніж тимчасово окупована території України та райони проведення АТО. Та насправді він мав у власності житловий будинок, який він отримав у приватну власність 1 грудня 2014 року як спадщину за заповітом.

Зрештою, він написав відповідні заяви, тож йому призначили щомісячну допомогу внутрішньо переміщеній особі для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

Таким чином, за період з 25 листопада 2014 року по 30 червня 2016 року в три етапи йому видали допомогу в розмірі 5281,19 гривні, вдруге – 5 326,81 гривень, а втретє – 3 507,48 гривень. Загалом — понад 14 000 гривень.

Згодом його запідозрили у махінаціях та викрили. Тож доцента ЛНТУ визнали винним у шахрайстві та підробці документів та присудили покарання у виді штрафу у розмірі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 10 200 гривень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Неприємно що викрили. Але ж все одно в плюсах. :) А взагалі то "фу".
Відповісти
Каганюк точно!
Відповісти
100% Каган
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні