У Рівному шахраї «розвели» жінку новим способом

1
2
У Рівному шахраї «розвели» жінку новим способом
Жертвою шахраїв стала 62-річна рівнянка, яку зловмисники у незвичний для мешканців міста спосіб ошукали на 3500 гривень та 1375 доларів США.

Про це власкору IA ZIK повідомили у відділі комунікації поліції Рівненщини.

Як з’ясували правоохоронці, коли жінка поверталася додому з лікарні, неподалік її будинку до неї підійшла незнайомка та дала їй пластикову картку із номером. Одразу потому підвела до чоловіка, який повідомив, що один із супермаркетів обласного центру проводить акцію з нагоди річниці. У цій акції вона стала одним із учасників.

За лічені секунди жінка отримала телефонний дзвінок про виграш посудомийної машини або можливість отримання коштів за неї. У ту ж мить незнайомка, яка вручила карточку, підвела ще одну літню жінку, котра нібито теж перемогла в акції. Чоловік сказав, що переможниці акції повинні розділити виграш між собою та попередньо мають пред’явити наявність якомога більшої суми коштів, засвідчивши свою благонадійність.

Жінка, яка підійшла другою, відразу відкрила гаманець, набитий грішми. 62-річна рівнянка у відповідь запевнила, що також має заощадження вдома і повела аферистів за собою. Вже у квартирі парочка сказала жінці, що усі гроші потрібно покласти в конверт і прийти на 19-у годину до супермаркету, де і проводитиметься розіграш. Заклеюючи показово перед потерпілою конверт, у який вона поклала 3500 гривень та 1375 доларів США, чоловік непомітно замінив його на інший та віддав жінці. Коли вона пізніше розірвала конверт, то побачила нарізані шматки газети.

Поліцейські встановили, що молода жінка була невисокого зросту, середньої тілобудови, приблизно 25-річного віку, мала світле волосся. Чоловік був також невисокого зросту, худорлявої тілобудови, віком 27-30 років, мав коротке темне волосся.

За фактом шахрайства слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України та звертаються до громадян, які володіють будь-якою інформацією з приводу зазначених осіб, з проханням зателефонувати до поліції.

Нагадаємо, раніше на Рівненщині фіксувалися, в основному, факти телефонного шахрайства. Аферисти називали себе представниками банків, поліцейськими, продавцями чи покупцями і під різними приводами видурювали у довірливих людей гроші.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Жадність і любов до "халяви" згубили.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні