Допомогу при народженні дитини можуть збільшити втричі

2
-3
У Верховній раді України зареєстрований законопроект № 6576 про внесення змін до Закону України “Про державну допомогу сім’ям з дітьми” (щодо забезпечення конституційного права українських сімей на достатній життєвий рівень), передає УНН.

Документ передбачає збільшення розміру виплати при народженні дитини втричі.

Автори законопроекту зазначають, що на сьогоднішній день сума державної допомоги при народженні дитини складає 41 тисячу 280 грн.

Перша частина — найбільша, у розмірі 10 тисяч 320 гривень нараховується одразу після народження, залишок виплачується впродовж трьох років по 860 гривень на місяць.

“Виникає логічне питання, як людина, яка працює, отримує гідну заробітну плату, пішовши у декретну відпустку, втративши тимчасово працездатність має розраховувати на 860 гривень не маючи при цьому жодного іншого прибутку,” — йдеться у пояснювальній записці.

Законопроект передбачає крім одноразової грошової виплати при народженні дитини також щомісячні виплати до досягнення нею трирічного віку.

Зокрема для першої та другої дитини виплати становитимуть 200% прожиткового мінімуму, встановленого для дітей до шести років, на момент здійснення виплати та у розмірі 300% — для третьої та наступної.

Також пропонується встановити допомогу при усиновленні дитини у розмірі, встановленому для виплати допомоги при народженні першої дитини.

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться про те, що документ розроблено з метою збільшення розміру виплат сім’ям з дітьми, подолання демографічної кризи, зміни порядку призначення допомоги при народженні дитини, збільшення одноразової виплати, а також забезпечення щомісячної допомоги на протязі трьох років з прив’язкою до прожиткового мінімуму для дітей шестирічного віку, який встановлений на момент здійснення виплати, що в свою чергу беззаперечно сприятиме підвищенню стабільності рівня життя сімей з дітьми.

Зазначається також, що на момент реєстрації законопроект не потребуватиме додаткових коштів із держбюджету.

Нагадаємо, мін’юст за рік видав 140 тис. свідоцтв про народження дитини протягом доби.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От як збільшать, тоді пишіть.
Відповісти
А де бабло шукати на весь солодкий соціалізм?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні