Волинь атакують кліщі – збудники хвороби Лайма

0
2
Волинь атакують кліщі – збудники хвороби Лайма
З початку червня в області почастішали випадки захворювань людей на лаймбореліоз, який зареєстровано у Ківерцівському, Любомльському, Старовижівському районах та місті Луцьку.

Згідно з інофрмацією лабораторного центру, захворювання серед людей виникали після перебування їх у лісі та спричинено укусами кліщів, - Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр

Для хвороби Лайма характерним є перебування захворілих людей у лісі (при зборі ягід, грибів, або на відпочинку у лісі чи парку) та спричинення укусами кліщів.

До груп ризику відносять осіб, які за фахом вимушені перебувати у лісі (працівники лісового господарства, мисливці тощо). А з настанням сезону збору лікарських рослин, ягід та грибів до групи ризику приєднуються всі, хто займається цим промислом.

Хвороба Лайма найчастіше розпочинається гостро: через декілька днів (інколи через 2-3 тижні) після укусу кліща з’являється кільцеподібна еритема — одна з характерних ознак хвороби. З часом почервоніння поступово зникає, хоча й може зберігатись до кількох місяців.

Водночас має місце висока температура тіла, головний біль, болючість м’язів, порушення сну. До того ж, можуть виникнути катаральні явища верхніх дихальних шляхів та інші симптоми, які нерідко трапляються при різноманітних захворюваннях, спричинених дією токсинів, що суттєво ускладнює діагностику.

У випадку виявлення кліща його варто якомога швидше видалити з тіла, для чого краще звернутись в найближчий медпункт для якісного видалення та отримання кваліфікованої медичної допомоги.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні