Луцький монастир бригідок «ремонтують» під готель, - депутат

4
-6
Луцький монастир бригідок «ремонтують» під готель, - депутат
Депутат Луцької міської ради Павло Данильчук обурений "ремонтом" старовинних келій Монастиря бригідок.

"Попереднє фото з новою кімнатою для душу, яке я розмістив нижче - це не в прокуратурі, суді чи навіть бібліотеці. Це так ремонтуються старовинні келії Монастиря бригідок, ймовірно під номери майбутнього готелю чи хостелу", - пише чоловік на своїй сторінці у Фейсбуці.
Фото, опубліковане раніше.
Фото, опубліковане раніше.


Депутат зауважує, що, хоча будівля і є пам'яткою архітектури національного значення, знаходиться на території історичного заповідника "Старий Луцьк" проте ніхто не знає, які саме земляні та ремонтні роботи тут тривають вже не перший місяць.

"І вже, неозброєним оком видно, як ряд історичних приміщень та коридорів залито бетоном, зроблений так-званий євроремонт і все це без жодного нагляду представників заповідника та археологів. Найстрашніше, що нищаться залишки старовинних розписів стін монастиря, а скільки уже знищено або потребує віднайдення - ніхто не знає", - обурюється Павло Данильчук.

Крім того депутат зазначає, що з кімнати, де зберігались артефакти, зникли екземпляри, які були знайдені раніше під час археологічних розкопок у Замку Любарта.

За словами Данильчука, будівельні відходи викидають на вулицю поруч Стиря.

"Всі ці роботи розпочато неофіційно після того, як майже вся будівля пам'ятки була передана в постійне користування єпархії УПЦ КП у 2014 розпорядженням голови ОДА. Що це - реконструкція чи знищення?", - підсумовує чоловік.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як допомогти монастирю зберегти іторичну цінність , так нікого не хоче і не має бажання , як тільки люди починають щось робити...ооооооо..не можна...Таке приміщення історичне , в старому місті і в такому стані , та влада міста могла б сама проявити ініціативу, та допомогти тим людям, які там щось роблять , відновити його. А тільки догадки, мабуть хостел. та хоч хостел , а то скоро воно там взагалі завалиться. Чудовий монастир , чудові там люди і не має чого з цього собі піар робити.
Відповісти
Воно то правильно. Але зробити це потрібно через прозорі конкурси і тендери. А не Саші Волянюку за вірну службу фактично подарувати.
Відповісти
Та дайте тим людям , що там служать, вони самі зроблять.
Відповісти
По ходу комусь приміщення приглянулось. Стільки двіжух. То розкопки , то ремонт. Не позорьтесь. Там служать дійсно МОНАХИ, і це дійсно монастир, при чому мабуть єдине місце де не має комерції . Ті люди по крихтах збирають , щоб до путя це приміщення довести, чи вони мають вже жити в катакомбах. Краще допоможіть його відновити бо вони того заслужили.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні