Пакистанцю за «блюзнірський» допис у соцмережі винесли смертний вирок

2
-2
Пакистанцю за «блюзнірський» допис у соцмережі винесли смертний вирок
Антитерористичний суд у Пакистані виніс смертний вирок за допис у фейсбуці, який було визнано "блюзнірським". Як вирішив даний суд у місті Багавалпурі у провінції Пенджаб на сході країни, 30-річний Таймур Раза, шиїт за вірою, в тому дописі минулого року принизливо висловився про сунітських релігійних діячів і про дружин пророка Магомета, передає УНН з посиланням на Радіо Свобода.

За даними правозахисної організації Human Rights Watch, у Пакистані протягом 2016 року за звинуваченнями, пов’язаними з блюзнірством, були арештовані десять мусульман і п’ять представників інших релігій.

Останнім часом уряд країни обіцяв посилити боротьбу з поширенням у соціальних мережах повідомлень, зміст яких вважається блюзнірським.

Блюзнірство в Пакистані, де більшість населення належить до сунітської гілки ісламу, є кримінальним злочином, що тягне суворі покарання, аж до смертної кари за певних обставин, але досі за ним іще нікого не стратили.

Натомість, за даними правозахисників, із 1990 року в Пакистані самосудами вбили не менш ніж 65 людей, яких нападники самі звинувачували у "блюзнірстві".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Куди дивиться США і гейропа? Де ж тут демократія?? Аааааааа..в Пакистані немає нафти газу та землі....то й дермократія туди не пхається...
Відповісти
Ті країни від самого свого початку на всю голову, якщо ви розумієте, про що я) Давай лише підривати все к бісовій матері, убивати.. Не лізе демократія, щоб самим по шиї не отримати, їм і так вистачає терактів.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні