Цього літа почнуть ходити потяги до Варни та Відня

0
1
Цього літа почнуть ходити потяги до Варни та Відня
З 15 червня «Укрзалізниця» запускає залізничне сполучення між Львовом і Варною, а до кінця року зробить можливим безпересадкове сполучення між Києвом та Віднем.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Бальчун, коментуючи плани компанії після скасування віз до ЄС, - пише Захід.НЕТ.

«Сьогодні «Укрзалізниця» з'єднує Київ з п'ятьма столицями наших західних сусідів: Прагою, Братиславою, Будапештом, Варшавою, Бухарестом. Стартує поїзд Ковель-Хелм, а з 15 червня ми запускаємо сполучення Львів-Варна, який пройде також через Івано-Франківськ і Чернівці. Це має зробити зручнішими поїздки наших громадян на пляжі сонячної Болгарії. Незабаром має почати курсувати друга пара поїздів Hyundai Rotem сполученням Київ-Перемишль, маршрут яких пройде через Вінницю, Хмельницький і Тернопіль. Зараз працюємо над тим, щоб уже з грудня цього року запрацювало безпересадкове сполучення Київ-Відень», - повідомив він.

Зараз у Варну залізницею з України можна потрапити тільки на поїзді Мінськ - Варна. До Відня поїздів немає.

Як відомо, що у ніч на 11 червня громадяни України з біометричними паспортами отримали право на безвізові поїздки в країни ЄС і деяких окремих членів Шенгенської зони.

Також відомо, що учора з Києва до Перемишля вирушив перший безвізовий потяг, яким подорожувала група з понад 40 українських активістів, експертів, аналітиків, митців і журналістів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні