--> ТОП-10 українських фільмів 2017 року, які варто подивитись | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

ТОП-10 українських фільмів 2017 року, які варто подивитись

0
-3
ТОП-10 українських фільмів 2017 року, які варто подивитись
У другому півріччі на екрани українських кінотеатрів вийдуть 10 нових стрічок українського виробництва.

Підбірку новинок підготувало Еспресо.TV.

1. "Червоний"
У кіно з 24 серпня

Прем’єра історичного фільму Зази Буадзе, знятого за романом Андрія Кокотюхи, переносилась вже двічі. Спершу вихід стрічки на широкі екрани планувався на жовтень минулого року, потім – на весну 2017-го. Наразі старт прокату запланований на кінець літа.

У центрі подій – людина, яка потрапила в складні обставини і не зламалася. За сюжетом, двоє українців воювали за різні ідеали. Проте доля звела їх в одному таборі. Тепер вони каторжани: український повстанець Данило Червоний та радянський льотчик Віктор Гуров. Червоний - із Заходу. Гуров - зі Сходу. Але Батьківщина в них одна.

Тільки зрозумівши це, тільки домовившись між собою, двоє українських в'язнів можуть протистояти репресіям начальника табору майора Абрамова, підступності ватажка злодіїв Колі Тайги та зробити відчайдушну спробу вирватися на волю, піднявши повстання в таборі.




2. "DZIDZIO Контрабас"
У кіно з 31 серпня

Одразу два українські фільми вийдуть на екрани у серпні. До речі, "DZIDZIO Контрабас", як і "Червоний" Буадзе, спершу планував свій вихід на весну 2017-го.

Любомир Левицький зняв нову сімейну комедію. Як зрозуміло із назви, у стрічці головну роль виконує співак Дзідзьо, якому режисер довірив зберегти власний образ, тож фактично він грає самого себе.

Фільм оповідає історію трьох бовдурів, які виросли на кордоні і мають жагу до легких грошей. Цього разу вони вирішили зайнятися черговою незаконною справою і натрапили на нові пригоди.




3. "Контури"
У кіно до кінця року

"Контури" – це альманах з трьох короткометражних документальних фільмів про стріт-арт-художників, знятий трьома режисерами. Стрічка "Проект дощу" Олега Чорного розповідає про творчість харківського художника Гамлета в Маріуполі.

Фільм Валерія Балаяна "Enjoy" присвячений кримському вуличному художнику, чиї роботи можна побачити на стінах різних міст України. Третя стрічка з альманаху – "Зсув" Олексія Радинського. Це своєрідна панорама спільноти художників та музикантів, які оселилися в гаражному кооперативі в центрі Києва.

Для героїв усіх стрічок графіті – це мова, якою вони висловлюють своє ставлення до сучасних процесів у суспільстві.


4. "Рівень чорного"
У кіно у другому півріччі 2017-го

Цього року вийде новий фільм Валентина Васяновича, режисера "Креденса", "Присмерку" та продюсера "Племені". Нова драма Васяновича поєднає елементи документального та ігрового кіно.

Фільм розповідає історію весільного фотографа Костянтина Мохнача. В один момент в його житті настає чорна смуга: усе, що він мав, руйнується, мов замок із піску.

У фільмі знялася Катерина Молчанова, відома за ролями у стрічках "Моя русалка, моя Лореляй" та "Моя бабуся Фанні Каплан".




5. "Стрімголов"
У кіно до кінця 2017-го

Психологічна драма Марини Степанської ще не встигла вийти в прокат, а вже завоювала міжнародні нагороди. Картина перемогла у секції Comming Soon New Talents у рамках індустріальної платформи Вільнюського міжнародного кінофестивалю та отримала шанс бути показаною на Каннському кінофестивалі.

Це перший повнометражний фільм української режисерки. У центрі сюжету – історія 27-річних Антона і Каті, які намагаються зробити складний вибір. Антон, музикант-вундеркінд, який не впорався з покладеними на нього сподіваннями. Після двох років навчання в Швейцарії і піврічного лікування алкогольної залежності в психоневрологічному диспансері під Києвом він повертається додому.

Катя живе у найманій квартирі на Троєщині і шукає себе. Вона має летіти в Берлін шукати "нове життя", але випадково знайомиться з Антоном.

Наразі точна дата виходу фільму в прокат не відома, але прем'єра запланована на 2017 рік.




6. "Припутні"
У кіно з 28 вересня

Перелік драматичних фільмів від українських режисерів розбавляє комедія Аркадія Непиталюка. Легкий сюжет, у якому герої розмовляють суржиком, розповідає історію ніжинського таксиста Юри.

Одного разу його попутниками стають Свєта та її мати, які вмовляють відвезти їх до села Припутні. Але неочікувані обставини змушують Юру залишитись у селі, і невідомо, коли він дістанеться додому.




7. "Сторожова застава"
У кіно з 12 жовтня

В український прокат вийде пригодницьке фентезі від режисера Юрія Ковальова. Школяр Вітько здійснює подорож у часі та опиняється за тисячу років тому. Тут він знайомиться з богатирями: юним Олешком, Іллею та Добринею. Разом з ними він бере участь у складних битвах, захищаючи батьківщину від половців та міфічних істот.

Фільм знімали на багатьох локаціях: у Карпатах, у Києві, у Коростишівському кар’єрі, Пирогові тощо.




8. "Давай танцюй"
У кіно з 23 листопада

Спершу анонсувалося, що фільм Олександра Березаня вийде на українські екрани 2 березня. Однак, як це часто буває, щось пішло не так, і українську прем'єру перенесли на кінець осені.

У фільму, який, сподіваємось, цього разу таки дійде до українських кінотеатрів, доволі амбітні плани. Творці фільму "Давай танцюй", своєрідного "Кроку вперед" по-українські, називають його "першим українським прокатним танцювальним екшном", планують дублювати його чотирма мовами і представити в 48 країнах.

За сюжетом головний герой Микита залишає рідне місто і вирушає до столиці на танцювальний турнір, аби перемогти і допомогти рідному братові зібрати необхідні кошти на операцію.




9. "Бобот"
У кіно з 17 грудня

Наприкінці року слід очікувати на ще одне фентезі – фільм Максима Ксьонда, знятий у ко-продукції з Грузією. Стрічка оповідає історію 12-річного хлопця Вадима. Він знаходить трансформаторну будку Бобот, яка має допомогти Вадиму врятувати весь світ від позаземних сил.

Але щоб дійсно врятувати всіх, хлопець має подолати особисті страхи, ненависть та байдужість.




10. "Клара"
У кіно до кінця 2017

У переліку новинок українського кінематографу – мультфільм від студії Image Pictures. Мультик оповідає історію життя молодої дівчини Клари та трьох мавпочок, які живуть у джунглях. Тихе життя Клари змінюється, коли вона вирушає у подорож з мавпами, які постійно потрапляють у смішні та безглузді ситуації.

Теги: кіно
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні