На Волині фермера через суд змусили повернути державі 30 гектарів землі

1
-2
На Волині фермера через суд змусили повернути державі 30 гектарів землі
Фермерське господарство "Каменне" через суд зобов'язали сплатити орендну плату, розірвати договір оренди землі та повернути ділянку вартістю понад 20 мільйонів гривень державі.

Йдеться про позов прокуратури в інтересах держави в особі Великоведмезької сільської ради Маневицького району до згаданого фермерського господарства про стягнення понад 255 тисяч гривень заборгованої орендної плати за землю, пені й інфляційних витрат, а також розірвання договору оренди землі та повернення державі земельної ділянки площею понад 30 гектарів, нормативно-грошова оцінка якої становить 20,3 мільйона гривень, - повідомили у прокуратурі області

Господарський суд області задоволив цей позов. Прокурори з'ясували, що договір про оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення в селі Велика Ведмежка укладений між сільською радою та фермерським господарством у липні 2009 року.

З часу внесення у червні 2015 року змін до цього договору рішенням господарського суду Волинської області за позовом прокурора Маневицького району та збільшення розміру орендної плати з 1385 грн до 155,5 тис грн на рік орендар платити за землю припинив і заборгував місцевому бюджету понад 255 тис грн.

Через неспроможність сільської ради захистити інтереси територіальної громади самостійно на захист інтересів держави стала прокуратура.
Теги: земля
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ото загнули,в фермера який працював на тій землі забрали землю!А в оліхархів які зкупили пів Украііни(землі) і нічого там самі не вирощують слабо забрати?!!!І ще хочуть дозволити продаж землі,щоб олігархи скупили все що залишилося....Ганьба!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні