--> Назвали прізвища депутатів, які «кришують» тютюновий бізнес | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Назвали прізвища депутатів, які «кришують» тютюновий бізнес

0
-7
Назвали прізвища депутатів, які «кришують» тютюновий бізнес
Міжнародна громадська організація по боротьбі з корупцією Transparency International Україна заявила про стійкі зв'язки низки нардепів Верховної Ради з тютюновими компаніями.

Про це заявив виконавчий директор TІ Ярослав Юрчишин, - пише Експрес.

За даними організації, чотири чинних народних депутати Комітету з питань податкової та митної політики - Ніна Южаніна, Максим Курячий, Михайло Кобцев, Тарас Козак - пов'язані з тютюновими компаніями.

"У діяльності цих посадовців протягом довгого часу простежується відстоювання інтересів виробників сигарет", - йдеться у повідомленні.

Юрчишин стверджує, що парламентарі просувають вигідні для тютюнових компаній законодавчі ініціативи та регулювання, активно критикують і нехтують законопроектами, які тютюновим корпораціям не на користь.

"Необхідно мінімізувати втручання тютюнових корпорацій у прийняття державних рішень, важливих для здоров'я нації. Усі домовленості між владою та бізнесом не повинні містити конфлікт інтересів. Це повинні бути не підкилимні контакти, а відкритий діалог за участю громадськості", – наголосив представник Transparency International.

У доповіді антикорупціонерів йдеться, що конфлікт інтересів у податково-тютюновій сфері спостерігається ще з часів керування Комітетом Верховної Ради з питань податкової та митної політики, а пізніше – ДФС України Романом Насіровим.

Нагадаємо, раніше правоохоронці повідомили про викриття схеми компанії "Мегаполіс", за якою сигаретний монополіст з Росії Ігор Кесаєв протягом 5 років ухилявся від сплати податків та незаконно виводив мільярди гривень за кордон, у тому числі — для фінансування тероризму на Донбасі.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що у всьому пострадянському просторі була створена штучна монополія російського олігарха, а в Україні конкурентний ринок помер ще до 2012 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні