--> Лучан запрошують на «Князівський бенкет» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лучан запрошують на «Князівський бенкет»

0
2
Лучан запрошують на «Князівський бенкет»
10 червня у Луцьку відбудеться фестиваль «Князівський бенкет».

“Наш рідний і такий звичний Луцьк на декілька годин знову стане Лучеськом Великим на Стиру», - обіцяють організатори.

О 17-й годині на Театральному майдані виступлять актори театру «ГаРмИдЕр» та Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка у середньовічних образах, лицарі з Луцька та Львова, музики й танцівники, і дуже красиві артисти кінного театру «Каретний двір».

До площі перед Луцьким замком урочисту ходу очолить князь Вітовт (образ втілить відомий ведучий Андрій Зубенко).

Після ходи виступить чоловіча група хору «Оранта», відбудеться символічне повернення корони Вітовта. Усіх присутніх пригостять найбільшим у Луцьку медівником.

Ті, хто прийде у середньовічному костюмі, зможе виграти путівку на двох від туристичної агенції «Нові Мандри».

Активні учасники ігор отримають, якщо не вечерю від «Рестпарк – Готель та Ресторан м. Луцьк» чи «СРІБНІ ЛЕЛЕКИ», то, принаймні, кошик харчів до князівського столу, смаколики від «ТЕРЕМНО ХЛІБ», Центру традиційної української культури «Медова хата» та кав'ярні «Золотий дукат»! А ресторан «Корона Вітовта» усіх пригостить старосвітською юшкою «Княжою».

У турнірі ж зійдуться лицарі «Айна Бери», «Княжої забави» та «Чорної Галичі». На гостей очікують танці від дівчат із «Княжої забави» та «Wonder girls». Атмосферу середньовіччя створить ансамбль старовинної музики «Kings & Beggars», реконструктор середньовічних музичних інструментів Віктор Іщук.

Міщанка Оксиня закликатиме гостей до свого історичного намету, щоб розповісти цікаві історії Лучеська, а юні художники із студії «Вулик» малюватимуть портрет князя Вітовта.

«ГаРмИдЕр» запросить дітей у колоритний театр ляльок, дивуватиме середньовічним фарсом, розказуватиме містичні історії та розважатиме давніми іграми та забавами.

Майстри із «Рукотворів Волині» разом із гостями будуть гончарити, ткати, валяти, плести з трави і соломи. А також на гостей чекає ковальство, каліграфія, приміряння середньовічних костюмів і знімкування в них, гра на музичних інструментах, їзда на конях.

В перервах між забавами присутні матимуть нагоду скуштувати страв, приготованих за рецептами князівських часів.

Переможців конкурсів запросять взяти участь у прем'єрі нічної екскурсії «Романтика і містика Лучеська» від туристичної агенції «Патріот».

Завершиться «Князівський бенкет» вогняним дійством після 22-ї години.

Вхід вільний.

Організатори — Управління туризму та промоції міста.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні