--> Поліцейські розповіли, як рятували студента-самогубцю | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Поліцейські розповіли, як рятували студента-самогубцю

3
-4
Поліцейські розповіли, як рятували студента-самогубцю
Зараз у дворі житлового будинку на Проспекті Волі, 41 тихо. Дітвора грає у футбол, а люди насолоджуються теплим вихідним днем.

Не усім відомо, що день тому у цьому ж дворі могло статись самогубство, - пише Район.Луцьк.

Нагадаємо у неділю, 4 червня у Луцьку студент вистрибнув з вікна 9-го поверху.

Аби зберегти життя 21-річного студента, поліцейським довелось ризикувати своїм.

Повідомив патрульним про страшний намір хлопця житель будинку Ігор Омельковець. Ті ж одразу поїхали на місце події.

Покінчити з життям юнак вирішив у тихому дворі, вибравши для себе місце на міжповерховій площадці, між восьмим і дев'ятим поверхом.

Розуміючи, що завдання перед ними не з легких, інспектори поліції думали над всіма можливими варіантами. Однією з перших, появилась думка зловити хлопця знизу, але для цього не було спеціального обладнання. Піднялись нагору. Хлопець був стривожений, безперервно палив.

«Головне було врятувати людину, старались акуратно до нього підійти, розговоритись, розпитати, заспокоїти. Нагадували про найболючіше, про сім'ю, дівчину, майбутнє», – говорить інспектор поліції Ігор Воронов.

У хлопця була залежність від азартних ігор, проблеми у сім'ї та особистому житті. Останньою краплею для нього стала крадіжка: хлопець вкрав 1500 гривень у кафе, де працював.

«От тоді я його запитую: «То ти оцінюєш своє життя у півтори тисячі гривень? Це ж навіть не серйозні гроші, за тиждень відпрацюєш, закриєш питання і все. Він погоджувався з тим, що я говорю, кивав головою, але все-таки твердо вирішив стрибнути», – коментує командир четвертої роти Сергій Цигульов.

Та юнак серйозно налаштувався і в ультимативній формі заявляв: «Не підходьте до мене бо я вискочу, я все-рівно буду тут доки не наважусь вискочити».

Сергій Ліга розповів як рятували хлопця:

«В момент спілкування, мій напарник був на верхніх сходинках і по трошки спускався вниз, а я знизу помаленьку піднімався вверх, щоб це не було помітно. Тобто ми спілкувались і по трошки піднімались ближче до нього, а поки розмовляли думали як саме його врятувати».

«І от мій напарник попросив у нього цигарки, бо він безперервно палив, – продовжує Сергій Цигульов, – Хлопець кинув йому пачку сигарет і запальничку на верхні сходи. Потім напарник повертає йому сигарети, але кидає їх на землю, щоб той потягнувся за ними. У цю мить ми кинулись на нього і встигли схопити за руки».

За словами Сергія Цигульова хлопець дуже пручався:

«Товариша потягнуло за ним, підбігши ми тримали його обоє чотирма руками, але одна рука все-одно вислизнула, тоді хлопці самі зорієнтувались, що потрібно бігти на низ. Там вже і витягнули його всі разом за ноги. Тим самим, показали чудову злагоджену роботу»

До слова, витягуючи хлопця командир поранив ногу розбитим склом.

Коли юнака затягнули всередину то він мовчав і не ворушився.

Поліцейські пояснюють це шоковим станом потерпілого. Після того, як хлопець опинився всередині будинку то вимовив лише одне «дякую».

Інспектор поліції Віктор Бубало повідомив, що зараз хлопець знаходиться у психіатричній лікарні та погодився на лікування.

Мужні рятівники говорять, що розуміння того що все-таки вдалось врятувати прийшло дещо пізніше. Адже вони одразу поїхали на інший виклик.

«Життя – це так штука, в якій не може бути без проблем і якби не ставалось, але їх треба вирішувати. І тоді обов'язково наступить біла смуга і всі негаразди пройдуть. Ми бажаємо йому передивитись свої погляди на життя і зробити висновки. Не все так погано, як нам може здаватись», – побажали хлопцю поліцейські.

А Ігор Омельковець, який повідомив про випадок та допомагав витягувати самогубцю порадив йому сходити до церкви.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці поліцейські!
Відповісти
Молодці хлопці. Побільше б такого коли такі випадки закінчуються добре.
Відповісти
Парню нужен Бог.Психбольница ему не поможе.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні