На Волині знайшли нові гнізда рідкісних чорних лелек

0
-16
На Волині знайшли нові гнізда рідкісних чорних лелек
У Цуманській пущі знайшли нові гнізда рідкісного птаха – чорного лелеки.

23-29 травня відбувся комплексний експедиційний виїзд, бстежено територію лісових масивів та заплавних угідь, прилеглу до селищ Омельне, Журавичі, Микове, Клубочин, Берестяне, Холоневичі, Липне і Знамирівка, - повідомили в національному природному парку.

Основною метою виїзду був моніторинг знайдених раніше і пошук нових потенційних місць гніздування лелеки чорного і охоронюваних хижих птахів. В процесі інвентаризації виявлено факт заселення одного із порожніх раніше гнізд лелекою чорним поблизу с. Клубочин.

Біля одного із гнізд поблизу с. Холоневичі під час обстеження пригніздової території виявлено рештки шкаралупи 3 яєць, що випали із гнізда. За попередніми даними, це гніздо належало лелеці чорному. Ситуація, що склалась поблизу гнізда могла спричинена природною стихійною силою, або є наслідком просторової конкуренції за гніздові ділянки.

На безпосередньо прилеглій до парку території на північний схід від с. Холоневичі виявлено 2 нових потенційних місця гніздівлі. На момент моніторингу обидва гнізда були порожніми. Всього станом на 29 травня на території парку відомо 13 точок з гніздами охоронюваних видів і 3 ділянки, де регулярно спостерігався чорний лелека впродовж минулих сезонів.

Із 13 зафіксованих на території парку гнізд 10 є порожніми (або статус їх нез’ясований), а 3 – заселені лелекою чорним. Заселені гнізда розташовані в околицях селищ Клубочин, Клепачів, а також Лопатенського лісництва.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-16

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні