В США почався суд над «пророком-педофілом»

0
-2
В США почався суд над «пророком-педофілом»
У США цього тижня розпочалися судові засідання щодо проживання у Пенсильванії в домі 52-річного Лі Каплана, який називає себе "пророком", 11 дівчат, пише Експрес із посиланням на ТСН.

Представник служби із соцзахисту дітей на одному із засідань засвідчив, що батьки віддавали своїх дітей "пророку" за фінансову допомогу. Сам чоловік, за словами чиновника, нібито мав регулярні сексуальні контакти із шістьома із дівчат.

При цьому Каплан утримував їх у настільки жахливих умовах, що більшість дітей не знала, як мити волосся. У кількох дівчат виявили хворобу Лайма, крім того, у дітей навіть почали гнити зуби через те, що вони їх не чистили.

Лі Каплана арештували минулого року за звинуваченням у зґвалтуванні і сексуальних домаганнях шістьох сестер, які проживали у його будинку протягом п'яти років.

Судовий розгляд у справі "пророка-педофіла" стартував у середу, 31 травня. Під час нього з'ясувалося, що батьки добровільно погодилися віддати Каплану принаймні одну зі своїх дочок.

Матір шести дівчат заявила, що вона знала про сексуальну активність між доньками і Капланом, проте вірила, що "це від Бога" і що "це мало бути їм на користь".

Представник соцзахисту Стейсі Роч у п'ятницю, 2 травня, повідомив, що після арешту Каплана в червні 2016 року дівчат доправили до лікаря вперше у їхньому житті. Медики діагностували у трьох із них хворобу Лайма, п'ятьом довелося видалити чимало зубів.

Потім дівчат віддали до названих сімей, їх залучили до онлайн-навчання, а також забезпечили їм страхування та свідоцтва про народження.

Поліцейські зазначили, що в будинку Каплана проживало загалом 11 дівчат. Каплан зізнався, що був "батьком" двох молодших дітей – трирічної та десятимісячної дівчат, а ще одна 18-річна дівчина була його "дружиною".

Заступник окружного прокурора Кейт Колер на засіданні цього тижня заявив, що Каплан "промивав мізки" батькам, називаючи себе "пророком". Водночас адвокат Каплана заперечував, що чоловік був офіційно одруженим з однією з дівчат і що використовував інших дітей для задоволення власних секс-потреб.

"Він покращував їхнє життя", — сказав захисник Гайд.

Між тим, найстарша з дівчат, якій уже 19 років, заявила, що "сумує за життям із Капланом" і що "із ним їй було краще, аніж із батьками".

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні