Обіцянки завжди звучать гарно, - луцькі військові про допомогу від міської ради

0
-1
Обіцянки завжди звучать гарно, - луцькі військові про допомогу від міської ради
У Луцьку військові скаржаться, що мерія не сприяє вирішенню проблем АТОвців та не інформує їх про стан справ.

У п'ятницю, 2 червня, представники спілок атовців прийшли до в.о. мера Луцька Ігоря Поліщука, щоб поцікавитися станом справ отримання житла атовцями на умовах співфінансування та забезпеченням соціальними пільгами, - повідомляє ВолиньPost.

Учасники АТО зауважують - протягом кількох місяців у них не відбувалося жодних зустрічей стосовно наболілих питань і їх ніхто не інформує про результати роботи.

Зазначимо, що минулого року з міської казни виділили 8 мільйонів гривень на придбання житла для АТОвців на умовах спіфінансування та декілька мільйонів гривень для забезпечення соціальної допомоги та оздоровлення учасників АТО.

Проте наразі, за інформацією бійців, програми не реалізовують. Протягом кількох місяців АТОвців не збирають на зустрічі, аби пояснювати їм про стан справ.

Доброволець полку «Азов» Андрій Д’яченко зауважив, що кошти для купівлі житла мають бути використані до жовтня, проте ще не придбано жодної квартири. Якщо ж грошей не використають своєчасно, вони повернуться до бюджету міста, а бійцям знову доведеться роками стояти в черзі. Станом зараз там вже 90 людей.

Поліщук зауважив, що стосовно «житлового питання» створена спеціальна комісія, до якої входять депутат від «УКРОПу» Олександр Кравченко та представник Луцької міської організації спілки воїнів АТО Волині Олег Кобилинський. Тому на наступному тижні планують повести ще один круглий стіл, аби зняти питання почерговості.

«Ці 8 мільйонів коштів будуть у цьому році використані, я вам обіцяю», - додав Поліщук. Крім того Поліщук пообіцяв, що 8 мыльйонів будуть використані вже у цьому році, а наступного року виділять більше коштів на цю програму.

Окремим пунктом військові виділили й відсутність комунікації та інформації про пільги, можливість оздоровлення тощо. Адже про путівки вони дізнаються один від одного, натомість у ЦНАПі та інших департаментах не дають чітких відповідей, мовляв, немає фінансування чи не прописаний юридичний механізм.

У відповідь з’ясувалося, що такої інформації досі немає у вільному доступі, адже Поліщук під час зустрічі доручив розмістити її на сайті міськради та призначив відповідальним за це депутата Бориса Смаля. Фактично ж за 2 місяці, виявляється, відповідальної людини не було.

Зауважимо, що члена виконкому призначили без погодження з іншими військовими.

Після зустрічі добровольці зазначили, що обіцянки завжди звучать гарно, але за їх виконанням тепер будуть особисто стежити.

«Головне, щоб вони вилилися в якісь конкретні справи. Безмовно будемо дивитися, щоб це не залишилося на рівні слів та розмов», - підсумував Д’яченко.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні