Порошенко дозволив приватизовувати гуртожитки

0
1
Порошенко дозволив приватизовувати гуртожитки
Президент України Петро Порошенко підписав закон, який дозволяє громадянам, які через відсутність власного житла тривалий час (понад 5 років) на законних підставах проживають у гуртожитках, після передачі цих гуртожитків у власність об'єднаних територіальних громад безкоштовно приватизувати приміщення, де вони проживають.

Про це свідчать дані на сторінці відповідного законопроекту на сайті Верховної Ради, інформує Захід.НЕТ із посиланням на «Українські новини».

Згідно з документом, громадяни, які на законних підставах зареєстровані за місцем проживання в гуртожитку і фактично проживають у ньому на умовах надання їм ліжко-місця, отримують право на приватизацію житлових приміщень у гуртожитку після їх розселення в окремі житлові приміщення в гуртожитку.

Право на приватизацію поширюється на приміщення в гуртожитках, побудованих у радянські часи на загальнодержавні кошти (серед іншого й за рахунок державних і колективних підприємств та організацій) і які включено до статутних капіталів (фондів) господарських товариств та інших організацій, створених у процесі приватизації (корпоратизації) колишніх державних або комунальних підприємств, зокрема й ті, які в подальшому було передано до статутних капіталів інших юридичних осіб або відчужено іншим способом.

Однак ця норма не буде поширюватися на гуртожитки, які побудовані або придбані в радянські часи приватними чи колективними власниками за власні або залучені кошти.

Документ визначає, що тривалим часом для проживання вважають проживання в гуртожитку постійно сукупно упродовж 5 і більше років.

Нагадаємо, відповідний закон про приватизацію житла в гуртожитках український парламент прийняв 5 квітня.

Згідно з новим законом, права приватизувати житло не мають громадяни, які:

1) проживають у гуртожитках, призначених для тимчасового проживання у зв'язку з навчанням, перенавчанням чи підвищенням кваліфікації у навчальних закладах та у зв'язку з роботою (службою) за контрактом;

2) які проживають у гуртожитку, але не перебували (перебувають) у трудових відносинах з підприємством (організацією), яке надало їм право проживати в гуртожитку;

3) які проживають у гуртожитку без правових підстав, визначених цим законом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні