«Чиновники пороздавали землю в санітарній зоні», - керівник Гнідавського цукрового заводу

5
-5
«Чиновники пороздавали землю в санітарній зоні», - керівник Гнідавського цукрового заводу
Очільник Гнідавського цукрового заводу вважає, що органи місцевого самоврядування незаконно пороздавали землю в санітарній зоні підприємства.

Про це стало відомо 1 червня під час засідання екологічної комісії Волинської обласної ради.

Голова правління ПАТ «Гнідавський цукровий завод» Ростислав Новосад розповів, що завод збудований у 1956 році, при цьому будинки, які нині знаходяться за 100 метрів від нього, зведені значно пізніше.

«Я звертатимусь до суду і запитуватиму, чому органи місцевого самоврядування 20 років роздають землю в санітарній зоні. А є ще й самозахоплення землі – хати стоять на наших трубах», - наголосив керівник цукроварні.

З його слів, від очільників навколишніх сіл й зараз надходять вимоги скоротити потужності та закрити фільтраційні поля, аби й далі роздавати земельні ділянки.

Ростислав Новосад додав, що з 21 травня зупинений біоетанольний завод, однак сморід поширюється досі.

При цьому щодня підприємство виділяє близько 30 тисяч гривень на дезінфекцію суміші на фільтраційних полях.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мікрорайон Вересневе будувався разом із заводом, у тому числі каналізаційні та водопровідні мережі, будинки, прилеглі до заводу, що знаходяться у санітарній зоні. до 1992 року це були відомчі будинки. однак, впродовж майже 60 років ні місцева влада не сподобилась збудувати лінію для відведення канстоків на міські очисні споруди, ні завод не порушував це питання, продовжуючи незаконно скидати фекалії на поля фільтрації. біоетанольний завод введений в експлуатацію взагалі без жодних дозволів на викиди відходів виробництва, а тому повинен бути закритий
Відповісти
і щодо ваших труб. завод передав всі мережі на баланс Луцької міської ради ще у 2002 році, так що ваші труби тільки на території заводу.
Відповісти
І що? як труби не Новосада, а міськради то на них можна будувати?
Я вообщє фігєю .
Відповісти
причина в неприємних запахах це те що мешканці Вересневого та Луцька останнім часом споживають багато УКРОПУ, він погано перетравлюється і попадаючи в каналізацію створює нестерпний запах. Згадайте, до появи його на Волині зловонних запахів нге було.
Відповісти
А чи тільки там в санітарній зоні землю роздають,на берегах Стиру теж будують порушуючи при цьому екологічні нормативи,бо в них є дозвіл який вони"купили"..А наші чиноаники за гроші маму рідну продадуть....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні