ПАТ «Луцьк Фудз» - про секрети, традиції та розвиток*

0
6
ПАТ «Луцьк Фудз» - про секрети, традиції та розвиток*
ПАТ «Луцьк Фудз» – лідер на українському ринку соусів у скляній тарі. Більше того – різноманітні соуси, гірчиці та оцти, що виробляють у Луцьку, нині можна спробувати на чотирьох континентах, більш ніж у 20 країнах світу! Втім, комерційний директор компанії Павло Мєлєхов запевняє – на цьому розвиток компанії не зупиняється.

Нам розповіли про роботу заводу з 70-літньою історією, виробництво продукції без консервантів, штучних барвників та ароматизаторів, а також про підкорення світового ринку.


МИ НЕ ЙДЕМО НА КОМПРОМІСИ З ЯКІСТЮ

– Розкажіть трохи про історію підприємства. Знаю, що вона сягає часів Радянського Союзу, які найбільші зміни за час свого існування пережив завод?

– Історія ПАТ «Луцьк Фудз» сягає своїм корінням 1945 року, коли було засновано Луцький міський харчовий комбінат. Свого часу завод постачав продукцію на весь Радянський Союз. У 1999 році зареєстровано торгову марку «Руна», у 2001 році підприємство перейменовано на «Луцьк Фудз». У 2008-2010 роках була проведена повна реконструкція та модернізація виробничих потужностей.

У 2014-2016 роках – введені в експлуатацію дві нові виробничі лінії. В 2016 році проведено ребрендинг ТМ «РУНА».
Комерційний директор «Луцьк Фудз» Павло Мєлєхов
Комерційний директор «Луцьк Фудз» Павло Мєлєхов

Зараз ПАТ «Луцьк Фудз» виготовляє томатні соуси, кетчупи, аджику, різні види гірчиці, оцту під трьома торговими марками – «Руна», «Рідний край» і «Срібниця».

Ми пропонуємо високу якість продукції за оптимальною ціною.

– Ви говорите про високу якість продукції, а як покупці можуть переконатись у тому, що ваші соуси, гірчиці не лише смачні, а й безпечні для здоров’я?

– Ми не йдемо на компроміси по термінах зберігання і не додаємо в продукцію ТМ Руна жодних консервантів. Як написано в «ДСТУ», так і друкуємо на упаковці.

Якщо ви візьмете, наприклад, деяку імпортну гірчицю, то там термін зберігання – від року і більше, а в нас – максимум півроку. Хоча гірчиця і не псується - з часом вона втрачає таку свою смакову властивість, як гострота продукту.

– Практично вся ваша продукція продається у скляних банках. З чим це пов’язано, адже така упаковка дорожча?


– Скляна банка – це екологічна упаковка, яка дозволяє зберігати готовий продукт з мінімальною термічною обробкою. Все, як у будь-якої господині на кухні – банку простерилізували, налили у неї гарячий соус, герметично закрили і він може зберігатись роками.

А ще така упаковка дуже зручна для домогосподарок - вони можуть її повторно використовувати для власної консервації.

До того ж продукція у склі – це остання тенденція розвитку ринку продуктів харчування країн ЄС та США. Зокрема, в деяких країнах Західної Європи у супермаркетах покупцям вже давно не пропонують поліетиленові пакети, не говорячи вже про пакування в них їжі. Як правило – уся продукція у склі, пластику практично не має, розвинуті країни не мають бажання купувати продукцію, що пакується у пластик.

– А де купуєте сировину?


– Томати у нас українські, з Херсонської та Миколаївської областей. Купуємо їх в надійного постачальника, якому довіряємо на всі 100%. Банки закуповуємо на Рівненщині, кришки до них – в Запорізькій області, етикетку – в Харківській, цукор – у Волинській області.

Частину спецій, звичайно, купуємо за кордоном, бо в Україні їх просто не вирощують.

– Окрім Волинської області, де ще можна купити вашу продукцію?


– Нашу продукцію можна придбати по всій території України – ми працюємо з усіма великими торгівельними мережами. Окрім цього, співпрацюємо з Республікою Білорусь, Молдовою, Грузією, Азербайджаном, країнами Прибалтики, Африки, Євросоюзу, Японією та США.

– Як переконуєте європейських партнерів у тому, що вам можна довіряти? Чи не бояться вони, що українська продукція може бути не дуже якісною?

– Так, деякі зарубіжні замовники не розглядають українських виробників як надійних та відповідальних партнерів, відносяться з певною недовірою та не готові до налагодження бізнес-зв’язків. Наше стратегічне завдання – переконати, що ми є висококваліфікованими фахівцями у галузі виробництва, постачання та продажів безпечної та якісної продукції, яка відповідає усім європейським стандартам.

Секрету тут ніякого нема – терпіння, наполегливість й чітке дотримання усіх взятих на себе зобов’язань перед нашими партнерами. Сумлінна праця допоможе здолати усі перешкоди. З метою самовдосконалення беремо участь у міжнародних виставках, надаємо зразки продукції, прагнучи налагодити співпрацю з усіма потенційними партнерами.

Минулого року ми відвідали «SIAL Paris», а цьогоріч ми вже прийняли участь у таких двох міжнародних виставках, як «SIAL Canada 2017»(Канада, м. Торонто), «World Private Label» (Нідерланди, м. Амстердам), на черзі – «Anuga 2017» (Німеччина, м. Кельн).

СТУДЕНТИ НА «РУНІ» МАЮТЬ МОЖЛИВІСТЬ ЗАРОБИТИ

– Кому більш цікава робота у команді ПАТ «Луцьк Фудз» - молодим спеціалістам чи досвідченим працівникам?


– Є зацікавленість і з боку молодих спеціалістів – випускників ВНЗ, які шукають себе, і з боку досвідчених менеджерів, управлінців, експертів з маркетингу, продажів та виробництва. Ми цінуємо це і, безперечно, розглядаємо усі резюме і анкети зацікавлених у працевлаштуванні на ПАТ «Луцьк Фудз».

До речі, плинність кадрів у нас незначна. У нас стабільна і своєчасна оплата праці, конкурентний рівень заробітної плати. Ми не вигадували велосипед із мотивацією для працівників. Працівник знає – якщо добре працюватиме, добре і зароблятиме.

– Скільки працівників загалом в компанії ПАТ «Луцьк Фудз»? Чи змінюється кількість працівників у зв’язку із сезонністю роботи?

– На сьогодні в компанії працює понад 300 працівників. Під час сезонних робіт кількість робітників збільшується: створюються додаткові бригади на період сезону, а це приблизно 50-60 осіб.

– Як підбираєте кадри? Як потрапити до вас на сезонні роботи?


– Сезонні роботи зазвичай розпочинаються з квітня і тривають до вересня. Ми запрошуємо студентів, залучаємо осіб, що перебувають на обліку в центрі зайнятості, та всіх охочих. Для цього потрібно звернутися у відділ кадрів і пройти попередню співбесіду.

– Чи проходять працівники навчання (беруть участь у семінарах, тренінгах) при прийнятті на роботу і пізніше?

– Наставник координує роботу «новачка» і допомагає йому в період стажування. Підприємство всіляко підтримує і навіть стимулює бажання працівників навчатися: проводимо семінари та тренінги як власними силами, так і з залученням зовнішніх спеціалістів.

– Які у вас можливості кар’єрного росту?


– Працівники мають можливість зростати професійно по вертикалі та горизонталі: занурюючись у суміжні функціональні напрямки і розширюючи коло своїх повноважень та відповідальності.

– Який графік роботи, умови праці?

У робітників на виробництві змінний графік роботи, технічний та адміністративний персонал працює з 9 до 18 години. Підприємство забезпечує комфортні умови праці.

Розмовляла Віталія САХНІК


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні