Злодіїв, які напали на нардепа Лапіна, уже рік не можуть засудити

2
14
Злодіїв, які напали на нардепа Лапіна, уже рік не можуть засудити
Винесення вироку вчергове відтермінували через те, що один із підсудних нібито потрапив в ДТП.

Чергове засідання Луцького міськрайонного суду у справі пограбування народного депутата Ігоря Лапіна відбулося в понеділок, 29 травня.

На судове засідання не з’явився один із підозрюваних Емір Харчілава. Як повідомив прокурор, він нібито потрапив в ДТП, хоча жодних доказів про це не надав.

"Емір Харчілава не зміг прибути у судове засідання, оскільки попав у ДТП і у нього проблеми із пересуванням. Більш за все, він зараз перебуває на медикаментозному лікуванні. Однак, на превеликий жаль, поки що нема цьому документального підтвердження, а тому суд виніс ухвалу про примусовий привід Харчілави у наступне судове засідання", - повідомив захисник Харчілави, адвокат Олег Огородник.

Нагадаємо, Еміра Харчілаву відпустили під заставу 128 тис грн., натомість інший обвинувачений Дато Арахамія уже майже рік перебуває в слідчому ізоляторі Луцька.

До слова, барсетку із автомобіля Ігоря Лапіна викрав саме Емір Харчілава, у той час як Дато Арахамія відволікав нардепа.

Тривале перебування в СІЗО спровокувало неабияке обурення Арахамії, який досить емоційно поводився під час судового засідання. Зокрема, погрожував прокуророві «повибивати зуби» та скаржився на погані умови утримання в слідчому ізоляторі, відсутність їжі.

Також Арахамія пропонував розглядати справу без Харчілави, стверджуючи, що той «водить усіх за ніс».

Працівники суду намагалися зв’язатися із Харчілавою, аби з’ясувати, чи той дійсно потрапив в аварію. Підсудний відповів на телефонний дзвінок, проте на запитання не давав чіткої відповіді, поводився неадекватно, з чого зробили висновок, що чоловік, ймовірно, під дією знеболюючих чи наркотичних засобів.

Наступне судове засідання призначили на п’ятницю, 2 червня, зобов’язавши примусово доставити Харчілаву.

Нагадаємо, обидва затримані – Дато Арахамія та Емір Харчілава – є громадянами Грузії, проте тривалий час проживають в Одесі, мають там сім’ї. У червні минулого року приїхали до Луцька і зробили спробу викрасти з авто нардепа Лапіна барсетку

Як розповідав Ігор Лапін відразу після події, до нього підійшов чоловік кавказької зовнішності і вказав на неполадки автомобіля. Коли ж Лапін пішов перевірити, інший чоловік викрав із салону авто барсетку. Також депутат заявив, що втікаючи із місця злочину, у нього двічі стріляли. Тим не менше, слідство не довело, що нападники стріляли: в їхній автівці не було виявлено ні зброї, ні гільз, ні слідів від пороху.

Тим часом на відео видно, як Ігор Лапін стріляв в автомобіль, на якому пробували втекти грабіжники.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Нардепа Лапіна просять з'явитися в суд для свідчень
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
коли посадять Лапіна?
Відповісти
А чи був цей напад взагалі?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні