--> В Україні почали пити більше самогону, - експерт | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні почали пити більше самогону, - експерт

1
4
В Україні почали пити більше самогону, - експерт
Про збільшення вживання самогону свідчить різке скорочення ринку легального алкоголю після чергового зростання акцизу.

Про це розповів економічний експерт Андрій Новак у коментарі УНН.

За його словами, підвищення акцизів на алкоголь, яке вже двічі мало місце поточного року, спричинило зменшення об’ємів продажу легальних напоїв, однак це аж ніяк не означає, що українці стали менше пити.

“Надрізке збільшення цін на легальну горілку активізувало самогоноваріння, що вже набирає масовості. Це природна реакція на надто високу ціну, порівняно із рівнем доходів більшості українців.
Споживачі менше купують (легального алкоголю — ред.), і, відповідно, зменшується його виробництво. Виробники виробляють стільки, скільки поглинає ринок. Але, це не говорить про те, що ми стали менше пити, просто споживач перейшов на нелегальний ринок”, — пояснив він.

Нагадаємо, у квітні Україна скоротила легальне виробництво горілки більше ніж на 18%. З початку року падіння легального ринку становить орієнтовано 30%.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Який дурень написав цю статю. Він в селах буває ? Зара самогону не допросишся за столом, бо п'ють розбавлений спірт, невідомої якості .
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні