--> «Це не проблема людей, що вони користуються автомобілями на іноземній реєстрації», - Ігор Гузь під час виступу в парламенті | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Це не проблема людей, що вони користуються автомобілями на іноземній реєстрації», - Ігор Гузь під час виступу в парламенті

40
-2
«Це не проблема людей, що вони користуються автомобілями на іноземній реєстрації», - Ігор Гузь під час виступу в парламенті
Аби знайти компромісне рішення в проблемній ситуації, волинський нардеп звернувся до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана взяти це питання під особистий контроль.

25 травня Кабмін та комітет Верховної Ради з питань митної та податкової політики підтримав законопроект №4932 про введення плати за авто на іноземних номерах, який зобов’язує платити 2 євро в день за авто на єврономер при збереженні всіх митних умов, що є зараз.

«В моєму окрузі №19 – 150 тисяч виборців, з яких кожен третій чи сім’я кожного третього «зв’язана» з кордоном і користуються такими автомобілями. Ці люди важкою працею заробляють собі копійку, не з доброго життя», - наголосив нардеп.

Ігор Гузь, від імені своїх виборців, звернувся з проханням до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана взяти тему з транзитними авто під свій контроль і знайти компромісне рішення в цьому питанні.

У відповідь урядовець зазначив: «Знаю, що створена робоча група. Сам зустрічався 3-4 місяці назад з власниками авто. Це питання неоднозначне. Згоден, що потрібно вести діалог і знаходити вихід з цієї ситуації. Але треба бути дуже виваженим. Уряд готовий долучитися до цього процесу, коли будуть внесені зміни до українського законодавства».

Володимир Гройсман також пообіцяв, що обов’язково здійснить робочу поїздку до Волинської області.

До слова, волинський нардеп ще торік у листопаді разом з активістами - власниками таких машин та своїми колегами депутатами-мажоритарниками провели брифінг, де висловили чітку позицію «за» збільшення терміну перебування транзитних авто. В Україні - близько півтора мільйона авто з іноземною реєстрацією. Значна частина – у прикордонних районах.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це не проблема олігархів,що вони не платять податки.... Гузь популяризує крадіжки, бо не сплата мита за авто є ЗЛОДІЙСТВОМ.
Відповісти
В Луцьку теж люди мають авто на польських і латвійських номерах!

Народ не може купити нормальні авто в Україні, то виходить з ситуації як може! а в Польщі машини в рази дешевші, і люди це використовують.
Відповісти
Гузь просто хоче допомогти людям. Щоб все було законно. І людям було легше.
Відповісти
Гузь популіст,який перебіг на сторону Коломойського-Палиці.
Відповісти
Ми тут про авто говоримо, а ви переймаєтесь долею Гузя. Люди його поважають і підтримують, що тут ще хотіти .
Відповісти
Ви Гузе-боти! Яка ви "лучанка" якщо Гузь не з вашого округу, не з Луцька :))) Добре на зарплаті у Гузя сидіти і у соцмережах строчити?! :)))
Відповісти
Повністю підтримую думку, що Гусь переймається лише своєю популярністю і тому займає виключно популістську позицію. Серйозність проблеми "польських блях" його не цікавить та й не вникає він у її суть. А проблема дійсно серйозна і не лише втратами коштів для бюджету, а й великою небезпекою, яку створюють на дорогах власники машин на таких "бляхах". Замість того, щоб пояснити усі аспекти проблеми машин на "польських бляхах", пан Гусь займається дешевим популізмом на кшталт Ляшка.
Відповісти
Це якою жовчю не образованою потрібно бути шоб писати про польські бляхі на дорозі(((ти духовно хворий і своїми словами ти це підтверджуєш ,при чому тут бляхі і небезпека на дорозі???не важливо на якіх ти бляхах знаходишся на дорозі -манера їзди в тебе повинна бути адекватною дурню !!!!!
Відповісти
І правильно зробив....
Відповісти
Такого "помічника" і ворогів не треба!!!
Відповісти
Я їжджу на польському фольцвагені, бо не куплю за цю зарплату на українських номерах. Не вожу сігарєт, все законно.
Я не голосував за Гузя, живу в Маневичах, але зараз підтримаю його!
Відповісти
Гузь один із самих нормальних, що сидять в Верховній Раді. І "кожен третій" це не контрабандист, а людина , яка тяжкою працею старється витягти свою сім'ю зі злиднів, щоб нормально харчуватись і жити у нормальних умовах.
Відповісти
Даний податок за своєю суттю є злодійством, а не навпаки. Особливо в цій тотально корумпованій державі таке мито йде прямо до рук людей із подвійним підборіддям в кабміні.
Відповісти
"з яких кожен третій чи сім’я кожного третього «зв’язана» з кордоном і користуються такими автомобілями." - гусь порахував всіх контрабандистів?
Відповісти
Тобі з тепленького офісу не видно?
То вийди на вулицю, поговори з людьми, поїдь на Любомльщину.
Побачиш, як люди живуть.
Відповісти
Не був і не буду контрабандистом, але чому маю платити мито такої самої вартості як і авто? Чи Українці найбільшу у Європі зарплатню отримують?
Відповісти
ООО!!!
І я не вожу сігарєти!
І нас таких багато!
Відповісти
Хай тільки Презерватив-Гарант спробує заборонити, заблокуємо країну!!!
Відповісти
Голову собі заблокуй - блокувальники.
Відповісти
Гузь все вірно !
За народ, на кінець-то. Хочь хтось...
Маю авто на іноземних номерах. Чого я маю платити 700 євро в рік. Кому і за що ???
Я самозайнятий чоловік. Не йде до держави за субсидіями, не якийсь там пільговик. Я займаюсь тим, що годую сім'ю. Катаюсь на ній і не вожу цигарки. Плачу податки... Наповнюю пенсійний фонд.
Чому я маю платити якесь мито-срито...?
Відповісти
Я власниця такої машини і зовсім не займаюсь контрабандою. Працюю на двох роботах, але не можу собі дозволити купити авто з українською реєстрацією. А на роботу треба шодня їхати 20 км. Маю двох дітей і без машини дуже незручно. Моя подруга живе в Німеччині і має одну роботу, одну зарплатню і може дозволити собі машину раз в пять років нову купити, ще квартиру придбала.
Відповісти
У Німеччині, шановна, всі їздять на встановлених законом номерах і за встановленими правилами. Тому і можуть собі дозволити працювати на одній роботі і на одній зарплаті. А в нас кожен думає, що він найхитродупіший і хоче все робити за власними правилами. Тому й живемо так як живемо. Хоча багато хто з "коментаторів" живе краще, ніж він того вартий.
Відповісти
Хитродупою насправді є якраз таки корумпована влада. В Німеччині за авто не платять потрійну вартість. А ще там нема такого рівня корупції і рекитерства, тому рівень життя значно вищий. Я за їзду на авто на укр. реєстрації, але щоби вартість авта була реальною європейською.
Відповісти
О, це у нас президент...ворогові не побажаєш...все ліквідовує...а людям як виживати???
Відповісти
Той хто не може купити автио на українських номерах, також не зможе її обслуговувати. ТО для авто -це декілька тисяч в місяць, а не тільки паливо заливай. Польські бляхи поліція зобовязана відправляти на штрафмайданчик.
Відповісти
Для того людина купує машину, щоб заробляти нею гроші.
Відповісти
В моєму населеному пункті кожен 3тій їздить на польській реєстрації...а чому??....а хіба в нас такі зарплати щоб на українських можна було купити??
Відповісти
Скоро люмпен захоче товари у магазинах купляти без націнки. Їм зроби менше податків,а вони ще більше хочуть.
Відповісти
Та нехай наш президент війну "ліквідує"...!!!
Відповісти
7. Власники транспортних засобів та особи, що експлуатують
такі засоби на законних підставах, або їх представники (далі -
власники) зобов'язані зареєструвати (перереєструвати) транспортні
засоби протягом десяти діб після придбання (одержання) або митного
оформлення, або тимчасового ввезення на територію України, або
виникнення обставин, що є підставою для внесення змін до
реєстраційних документів. Строк державної реєстрації продовжується
у разі подання документів, які підтверджують відсутність
можливості своєчасного її проведення власниками транспортних
засобів (хвороба, відрядження або інші поважні причини).

Експлуатація транспортних засобів, що не зареєстровані (не
перереєстровані) в уповноважених органах МВС та без номерних
знаків, що відповідають державним стандартам, а також
ідентифікаційні номери складових частин яких не відповідають
записам у реєстраційних документах або знищені чи підроблені,
забороняється.
Відповісти
Гузь молодець- за народ..за свій округ.!!
Відповісти
Транспортні засоби, тимчасово ввезені на митну територію
України для власного користування більш як на два місяці,
підлягають державній реєстрації в сервісних центрах МВС на строк,
визначений ДФС. Тимчасово ввезені транспортні засоби не можуть
бути розкомплектовані на запасні частини, передані у володіння або
користування іншим особам.
Відповісти
Респект Ігорю...ото якби всі депутати так відстоювали права простих людей..повірте легше жилося б..
Відповісти
Поцілуй його з розбігу - він за деревом стоїть :)))
Відповісти
Самий жорстокий народ. На що модератори дивляться, що це за спілкування.
Відповісти
Просто коли купляєш українське авто того ж року що і поляка...вона просто убита а іноземці вони через 2-3 роки міняють машини..а наші дороги..і ще платити...скоро за повітря будемо платити..!!!
Відповісти
Але клоунада, да ви доказуйте скільки завгодно, прикордонні сервіси забиті тим мотлохом на 3-4 місяці, і скільки б ви не говорили це мотлох в більшості своїй заборонений для їзди в європі. На цих авто нема техогляду і ніколи не буде, думає якийсь німець дурний за безцінь віддати полякам чи литовцямхороше авто, віддають мотлох який не пройде жодної перевірки, і беруть ці авто не для покращення свого життя а для того щоб вбити його до останняго вичавивши останню копійку, люди перестаньте нести чуш і мати себе за бидло. Цей лом має залишати там де є, відстоюйте знятия акцизів на нові авто, але вам це ж нафіг непотрібне і ви це самі добре знаєте купив мотлох добив і нічого нікому платити не треба, купив другий такий самий мотлох. Перестаньте брехати нарешті
Відповісти
Виступ на лохторат-бандюків прикордоння розрахований де Гузь обирався! Популіст!!!
Відповісти
Те, що облрада - це міні-копія верховної - відомо давно. Рухи, крики, перебіжчики - діяльність бурна - толку нуль. Шмак на них, відсіються на виборах. Але те, що Ігор Петрович пішов на поводу у аферистів - трохи лякає.Давайте будемо вважати, що чоловік просто втомився і через це допустив помилку. Власники "бляхохламу" підштовхують очільників області і ВР до створення преценденту тотального порушення закону. В ПДР чітко прописана процедура обліку та реєстрації ТЗ. З боку "поляків" маємо порушення кількох статей ПДР. Тобто, якщо певні моменти ПДР необов"язкові до виконання, - то і решту пунктів також можна не виконувати. А ліпше - просто ВІДМІНИТИ ПДР за непотрібністю. Далі - якщо сьогодні обл та верховна ради дозволяють громадянам "класти" на ПДР, то завтра громадяни "покладуть" на розмитнення інших груп товарів, "покладуть" на соц.внесок і оплату ком.послуг. ДЕПУТАТИ! Оцінюйте ситуацію з точки зору законодавства, а не дешевого піару. Ви думаєте "поляки" за вас проголосують на виборах? Помиляєтесь - проголосують за того, хто був активнішим перед виборами. В разі "узаконення" "блях" нормальні автомобілісти вправі вимагати повернення коштів, заплачених в казну. А, по-друге, стикнетеся з масовими пошкодженнями "бляхатих" машин - від подряпин до пожеж. Тому - ЯКЩО НЕ ЗНАЄШ, ЯК ПОСТУПИТИ - ПОСТУПАЙ ЗА ЗАКОНОМ
Відповісти
Люди почніть жити По закону, в Україні.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні