--> У травні інфляція прискорилася, - НБУ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У травні інфляція прискорилася, - НБУ

0
-5
У травні інфляція прискорилася, - НБУ
У травні інфляція в річному вимірі прискорилася відповідно до квітневих прогнозів. Про це з посиланням на попередню оцінку повідомляє Національний банк, передає УНН з посиланням на прес-службу регулятора.

"За попередніми оцінками Національного банку, у травні інфляція в річному вимірі прискорилася відповідно до квітневих прогнозів. Переважно – унаслідок подорожчання сирих продуктів харчування та збільшення тарифів на адміністративно регульовані послуги", - йдеться у повідомленні.

У квітні 2017 року споживча інфляція очікувано уповільнилася до 12,2% у річному вимірі. Це відбулося насамперед у результаті вичерпання впливу ефекту статистичної бази (суттєве зростання тарифів на природний газ у квітні 2016 року вплинуло на базу порівняння поточного року), пояснили у НБУ.

Такий рівень інфляції у квітні виявився дещо нижчим за траєкторію прогнозу Національного банку, що передбачає уповільнення інфляції до 9,1% на кінець поточного року. Це насамперед пояснюється слабшим, ніж очікувалося, тиском фундаментальних факторів, додали у регуляторі.

При цьому у Нацбанку повідомили, що стабільна ситуація на фінансовому ринку призвела до поліпшення інфляційних очікувань і, як наслідок, базова інфляція у квітні залишилася незмінною на рівні 6,3%, тоді як Національний банк очікував на її незначне прискорення.

Нагадаємо, у НБУ знизили облікову ставку до 12,5% річних.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні