--> Ізраїльський режисер знімає фільм про євреїв з Волині | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Ізраїльський режисер знімає фільм про євреїв з Волині

1
-2
Ізраїльський режисер знімає фільм про євреїв з Волині
У Володимирі-Волинському побувала знімальна група з Ізраїлю, щоб зняти фільм.

Про це пише видання “Слово правди”.

Режисер Есті Мошковіц та оператор Леор Беншабад  із Єрусалиму планують відзняти фільм про одного з найавторитетніших цадиків в історії хасидизму Шломо Готліба.

Знімальна група приїхала з Ізраїлю на замовлення нащадків рабина Шломо Карлінера, похованого у Володимирі, аби відзняти фільм для тих хасидів, котрі не мають можливості на власні очі побачити святі для кожного єврея місця. А з аерозйомкою їм допомагає оператор зі Львова Данило Секунда.

Увагу кіношників привернуло колишнє єврейське кладовище.

Цадик (праведник, - ред.) Шломо Готліб га-Леві Карлінер очолював течію під назвою Карлін-Столінський хасидизм (названий так від містечок на території сучасної Білорусі – Карліна та Століна).

У Володимир-Волинський Шломо переїхав у 1786 р, чим суттєво збільшив потік паломників до міста і підняв його статус в єврейському світі. Равві Шломо був застрелений російським солдатом прямо під час молитви в синагозі у 1792 році. Завдяки пошуковим роботам вдалось знайти фундамент огеля на місці поховання, і в 1999 році каплицю було відбудовано.






Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А за що застрелений і хто послав.Знов Росія, солдат.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні