--> Порошенко знає про проблему пункта пропуску «Адамчуки-Збереже» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Порошенко знає про проблему пункта пропуску «Адамчуки-Збереже»

0
1
Порошенко знає про проблему пункта пропуску «Адамчуки-Збереже»
Вже декілька років активно обговорюється питання будівництва пункту пропуску Адамчуки–Збереже. З впровадженням в Україні безвізового режиму з країнами ЄС це питання стало ще більш актуальним, тож не дивно, що його підняли й під час візиту Президента України Петра Порошенка на Волинь.

Про це йдеться на сайті волинської Солідарності.

Між українським селом Адамчуки та Польським Збереже – кілька метрів річки Західний Буг. Тож зробити тут перехід, тим самим відкривши ще один шлях у Європу, не виникає труднощів. Однак вже кілька років справа не зрушується з місця. На запрошення голови Луцької міської організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Петра Нестерука у березні цього року на майбутньому об’єкті побував народний депутат України від БПП Дмитро Лубінець, який на цей час лобіює будівництво переходу.

«Це питання надважливе, адже ми вже маємо готовий проект, тож розпочати роботу можемо у будь який момент, як тільки з’явиться фінансування», – зауважив Петро Нестерук.

Під час робочого візиту Президента України Петра Порошенка на Волинь голова облдержадміністрації, депутат обласної ради з фракції «Солідарність» Володимир Гунчик, своєю чергою, звертаючись до Глави Держави, наголосив на необхідності розбудови МАПП «Адамчуки–Збереже», оскільки це значно розвантажило би пункти пропуску «Устилуг» та «Ягодин». Також сприяло б залученню більшої кількості туристів до відпочинку на Шацьких озерах:

«Вже вісім років ми розглядаємо разом із фіскальною службою та структурами міністерств можливість створення митного переходу, або ж – пункту пропуску «Адамчуки–Збереже». Дванадцять кілометрів від польської території до району Шацьких озер. Дуже просив би Кабмін за Вашим дорученням, або через відповідні рішення, все-таки прискорити цей процес. Адже поляки вже готові розглядати питання щодо створення зазначеного пункту пропуску та фінансувати його через європейський грант», – додав Володимир Гунчик.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні