--> У Луцьку говорили про невиліковно хворих | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку говорили про невиліковно хворих

0
1
У Луцьку говорили про невиліковно хворих
Про увагу до невиліковно хворих, допомогу для тих, хто перебуває на межі життя, говорили на соціально мистецькому проекті «Parasol».

Книга, до якої увійшло 14 літературних творів, а також велика кількість візуальних робіт, має на меті привернути увагу до болючої теми, яку в Україні сьогодні намагаються не помічати, - повідомляють організатори.

«Parasol» – це соціальний арт-проект, який реалізовується ГО «Фонд Європа ХХІ» за підтримки міжнародного фонду «Відродження». Проект зосереджує увагу на підході, до дозволяє полегшити життя смертельно хворих пацієнтів та їхніх родин. Головним інструментом є мистецтво, спроможне привернути увагу пересічних громадян до паліації та допомоги.

У приміщенні книгарні «Є» зустрілися куратор проекту Анастасія Євдокимова, журналіст, автор одного з оповідань книжки Олександр Михельсон, фотограф проекту Роман Закревський, а також Марія Адамчук, президент БФ «СТОПРАК», який займається паліативною допомогою на Волині.

Говорили, зокрема, про підтримку невиліковно хворих та пошук нових підходів до вирішення цієї проблеми. За словами учасників, часто лікарі, дізнаючись, що людині залишилося зовсім небагато, позбавляють її піклування та відмовляються надавати допомогу. Тому основним завданням «паліаторів» є допомогти людині гідно, і по можливості, комфортно прожити відведений час. Серед аспектів допомоги виділяють як закупівлю ліків, так і психологічну підтримку хворого.

«Через мистецтво ми говоримо про допомогу невиліковно хворим. І зокрема – про підтримку виїзних служб паліативної допомоги. Книжка – це вже наслідок нашої роботи. Один із ключових елементів, які ми створюємо протягом проекту, тому що вона об’єднує тексти журналістів, письменників, блогерів з одного боку, з іншого боку – художників. Ми намагаємось говорити про життя, смерть, боротьбу із хворобою, і перемогу над нею, що б це не означало», - каже Анастасія Євдокимова.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні