Розповіли, як обрати репетитора

1
0
Розповіли, як обрати репетитора
Учні та студенти завжди вдавалися до послуг репетитора. Але після запровадження зовнішнього незалежного оцінювання попит на репетиторство зріс у кілька разів.

Батьки стали частіше наймати вчителів і викладачів, аби діти мали більше шансів вступити до університету, - повідомляє Gazeta.ua.

Крім того, зараз репетитори часто допомагають учням зі шкільними предметами. Діти не можуть виконувати уроки самостійно або батьки прагнуть підтягнути їх з того чи іншого предмету.

"Репетиторство допомагає правильно систематизувати знання та контролювати вивчене. Репетитора потребують хорошисти і двієчники, бо ефективність навчання у великих класах низька. По суті, кожен предмет можна вивчити самостійно, але діти не знають, як це зробити. Школярі здебільшого не вміють виокремлювати головне й другорядне - конспектувати й структурувати інформацію. Цього їх не вчать. Та й фізично, у класі на 35 учнів неможливо підходити індивідуально до кожної дитини. Натомість репетитор вивчає психологію школяра і визначає рівень знань. Залежно від цього готує індивідуальний план", - розповідає Олександр Сніжко. Займається репетиторством із математики понад 30 років.

Педагог радить шукати репетитора з великим досвідом. Бажано - за рекомендацією знайомих.

"Варто обирати вчителя залежно від віку дитини й складності предмета. Наприклад, для підлітка краще обрати шкільного педагога. Він розуміє психологію дитини краще за викладача вузу. Якщо ж порівнювати вчителя-професіонала й репетитора-професіонала, то для школяра бажано обрати репетитора, бо вчитель краще може організувати групову роботу, а репетитор - індивідуальну. З перших занять буде зрозуміло - хорошого репетитора найняли, чи ні. Навчання буде ефективне, якщо він доброзичливо ставиться до учня, доступно пояснює, вибудовує рівні стосунки й спонукає учня до впевненості та самостійності", - пояснює чоловік.

Як відомо, у школах боротимуться з репетиторством. Зараз вчителі свідомо не дають на уроках необхідного матеріалу, вважає міністр освіти і науки Лілія Гриневич. Таким чином вони стимулюють учнів отримувати додаткові заняття.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


Пиво знижує рівень інсульту Пиво знижує рівень інсульту
06 листопада, 2017, 06:18
1
3
Регулярна сауна додає віку Регулярна сауна додає віку
03 жовтня, 2017, 02:22
1
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Для чого тоді школи?Що роблять вчителі на уроках,вони не дають належного навчання дітям. За що,питається одежують по 6-10 тисяч заробітної плати.Це вираховується з наших податків. Уже в 16.00 їх на роботі нема,школа пуста.Скільки триває їх робочий день.8 год.не виробляють.Прийміть закон,щоб вони одержували зарплату від цього,як вони начили дітей,яка успішінсть в класі. Ото тоді буде результат.А так вони не роблять нічого, вчити нехочу,бо вони самі вчителі тупі.Все по блату дітки їх вчать, кумів і сватів, самі вчилися на 2, а інститут за бабло закінчили.Зараз плати гроші і диплом дають баранам.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні