Instagram - небезпечний, YouTube - позитивний: учені зробили рейтинг соцмереж

0
9
Instagram - небезпечний, YouTube - позитивний: учені зробили рейтинг соцмереж
Соціальна мережа Instagram має найбільш згубний вплив на здоров'я молодих людей у порівнянні з іншими соціальними мережами.

Про це йдеться в доповіді благодійної організації The Royal Society for Public Health (RSPH, "Королівське товариство громадського здоров'я Великобританії") і входить у нього руху Young Health Movement (YHM , "Рух за здоров'я молоді"), передає УНІАН із посиланням на "ТАСС".

RSPH і YHM провели опитування у період з 13 лютого по 8 травня 2017 року, в ньому взяли участь 1479 осіб віком від 14 до 24 років.

Респондентам пропонувалося оцінити п'ять соціальних мереж - YouTube, Instagram, Snapchat, Facebook і Twitter - за 14 параметрами.

Зокрема, молоді люди мали відповісти на запитання, викликає та чи інша мережа депресію, самотність, тривогу або страх випасти з життя, чи стає причиною ненормованого сну і надмірної заклопотаності зовнішнім виглядом, дає можливість самовиражатися, знаходити однодумців і підтримувати стосунки з іншими людьми.

На думку користувачів, найменшої шкоди здоров'ю завдає користування YouTube, за яким слідують Twitter і Facebook.

Snapchat виявився другою найменш сприятливою для здоров'я молодих людей соціальною мережею після Instagram.

Остання, на думку опитаних, найчастіше викликає у користувачів невдоволення своїм тілом, негативно впливає на сон і підвищує страх упустити важливі події та новини, які поширювались у цій соціальній мережі.

RSPH і YHM закликали соціальні мережі інформувати про негативний вплив їх надмірного користування, навчати безпечного користування соцмережами у школах, а також повідомляти користувачам, які можуть страждати від психічних захворювань, про можливість отримати професійну підтримку.

Як відомо, що нещодавно Instagram дозволив публікувати фото прямо з браузера.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні