Парафіяни піддались на маніпуляції московського духовенства, - владика Михаїл

11
3
Парафіяни піддались на маніпуляції московського духовенства, - владика Михаїл
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл на прохання журналістів та громадських активістів прокоментував широку інформаційну кампанію та акцію протесту, організовану ієрархами УПЦ МП.

"Дедалі більше українців бажають, аби їхні парафії виходили з підпорядкування Церкви, адміністративно залежної від Московської Патріархії, архієреї УПЦ (МП) роблять усе можливе, аби стримати цей процес", - повідомляє прес-служба Волинської ієпархії УПЦ КП.

За словами владики, українці, які є парафіянами цієї Церкви, піддалися на агітацію та маніпуляції промосковського духовенства, не з’ясувавши, що зазначені законодавчі ініціативи спрямовані на захист як їхнього права на свободу совісті, так і майна їхніх церковних громад.

Документ № 4511, – це посилення захисту національних інтересів в умовах війни. Знаючи, що російський окупант не соромлячись використовує свою Церкву для знищення України, ми мусимо відповідно боронитися, - зазначає Михаїл.

Волинський архієрей переконаний: потрібно запроваджувати досконаліші механізми виявлення фактів співпраці представників Церкви, керівний центр якої розташований у державі-агресорі, й унеможливлення антиукраїнської діяльності.

Митрополит Михаїл закликає волинян – вірних УПЦ (МП) – підтримати важливі для нашої незалежної країни законодавчі ініціативи.

Нагадаємо, в четвер, 18 травня,під Волинською ОДА протестували прихожани УПЦ МП.
Теги: церква
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
РПЦ пора заборонити вживати у назві слово"українська", і все стане на свої місця.
Відповісти
Забрати всі податкові пільги у церков - всіх, от тоді і буде порядок і все стане на свої місця. Розвели на ВІРІ людей - комерцію, податків не платять (ні одні,ні другі,ні треті) і воюють між собою за місце на ринку церковних послуг. Не так? Просто - бізнес, жодного відношення до релігії це не має.
Відповісти
підтримую
Відповісти
ІУДА.РОСКОЛЬНИК.
Відповісти
Раб і льстьєц!
Відповісти
Мракобесіє Михаіла.
Відповісти
...сам не знаэ що каже.... тож нехай поспішить покаятися і не простягає свої рученятка до УПЦ МП
Відповісти
ух ти, як цікаво. всі конфесії ті закони засудили. тільки кп радісно підстрибує. дурні зовсім чи читати погано вчили у Пєтєрбурзі?
Відповісти
всіх гнать ссаним ганчір"ям по бородатих харях. знайшовся святоша - той шо цвинтарі руйнує, а кітки вивозить на звалище. гебешна тварюка
Відповісти
Українці, українці! Які ж ви нещасні! Бо неграмотні. Не вчила вас мама молитись.
Відповісти
Єдина мова ,єдина віра -цемент націі,а все решту - від лукавого.Несцементований народ-пожива глобальних аферистів,запроданців,місцевих яничар та заклятих ворогів України.Украінці - єднаймося мовою і вірою, все решту здобудемо працею і боротьбою!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні