Керівник Волинського хору розкритикував концерт хору Верьовки

5
5
Керівник Волинського хору розкритикував концерт хору Верьовки
Художній керівник Волинського народного хору Олександр Стадник розкритикував концерт хору ім.Верьовки.

Про це чоловік написав на своїй сторінці у Фейсбук.

Нагадаємо, у середу, 17 травня, виступив легендарний хор ім. Верьовки.

Олександр Стадник обурюється, мовляв «Чому в концерті національного українського колективу 90 відсотків програми побудовано на закарпатській, з вкрапленнями прикарпатської музичної та хореографічної лексики? Не можна перетворювати національний колектив в філіал Закарпатського хору».

Чоловік зауважує, що концертна програма анонсувалась як нова, проте 100% пісень він знав у виконанні колективу ще зі свого дитинства.

Крім того Олександр зазначає: «Чи можна так будувати хорову групу на сцені, щоб постійно відчувався контакт артистів з глядачем, як це було в двох акапельних піснях, а не будувати на сцені прірву в 10-12 метрів?».

«І останнє. Чи можливо, щоб художній керівник не грав на "Ямасі"(чи що там було) а артисти не брали в руки мікрофони і чи можливо так побудувати концерт, щоб він не розтягнувся на дві з половиною години без перерви?», - пише чоловік.

«Дуже хочу, щоб хор ім. Г.Верьовки став дійсно "національним колективом України", як зазначено на афіші». - підсумовує Олександр Стадник.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Спец, йопт...
Відповісти
Стаднику потрібно подивитися на себе. Критик хренів. Його рівень, це худрук в сільському клубі села Залухів.
Відповісти
Повністю згоден зі Стадником
Відповісти
Стосовно Волинського хору: дуже люблю їхню творчість, ходжу на зимові і весняні програми. Але... Шановному п. Стаднику треба зараз не критиканством займатися, а на свій колектив звернути увагу. Дуже мало оновлюється репертуар. Солісти фактично не міняються, виконують пісні часто не по віку, напр. "Ой у вишневому саду" - старша жінка співає партію молодої дівчини. Один раз на концерті мелькнула молода співачка, а більше не чула. Танці виконують майстерно, але одні і ті ж. Працюйте над своїм колективом.
Відповісти
Був на концерті хору Верьовки, і мене дивує така критика.... хлопці та дівчата, скажу Вам одне: якщо Вам плюють в спину, ви попереду!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні