Лише 1% українців за кордоном працевлаштовується офіційно

0
-1
Лише 1% українців за кордоном працевлаштовується офіційно
Лише один зі ста трудових мігрантів з України працевлаштовується за кордоном через офіційних посередників із дотриманням усіх вимог країни, де вони шукають роботу.

Про це розповів заступник голови Державної служби зайнятості Сергій Кравченко, повідомляє Українська правда із посиланням на Укрінформ.

"В нас є проблема нелегальної трудової міграції - лише один відсоток українців працевлаштовуються за кордоном через офіційних посередників", - сказав Кравченко.

За його словами, через це Держслужба зайнятості почала проект інформування людей про працевлаштування за кордоном через Асоціацію трудових мігрантів. Його мета - донести, що заради захисту своїх прав у країнах ЄС необхідно мати договір з роботодавцем і страховку.

Крім того, Кравченко зазначає, що попит на працевлаштування в Польщу, Чехію, Угорщину та інші сусідські країни настільки високий, що турагенції почали пропонувати послуги з працевлаштування за кордоном.

Нагадаємо, що в Міністерстві закордонних справ України зауважують, що безвізовий режим з ЄС не надаватиме права на господарську, комерційну діяльність, працевлаштування чи роботу за контрактом в країнах Шенгену.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні