--> Що кажуть відомі волиняни про блокування Вконтакті й Однокласників. ОНОВЛЕНО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Що кажуть відомі волиняни про блокування Вконтакті й Однокласників. ОНОВЛЕНО

41
88
Що кажуть відомі волиняни про блокування Вконтакті й Однокласників. ОНОВЛЕНО
Новина про те, що Президент Порошенко видав Указ, в якому йдеться про блокування низки російських соцмереж сколихнув Україну. Першими на такі кардинальні зміни в інтернет-просторі відреагували самі користувачі соцмереж.

Так, у волинському Фейсбуці цілий день жваво обговорюють тему блокування соцмережі Вконтакті та Однокласники. Таким чином активні юзери поділилися на кілька таборів: ті, які за заборону роботи російських сайтів, ті, які в силу деяких обставин категорично проти, а також ті, на яких це абсолютно ніяк не впливає.


Видання Волинь24 розпитало відомих волинян про те, що вони думають про перспективу завершення роботи соцмереж Вконтакті й Однокласники й те, як це вплине на їхнє життя.



Галина ПАДАЛКО, телеведуча:

ВКонтакті останні роки 3-4 практично не користувалась, не видаляла аккаунт лише тому, що там діалог нашої університетської групи, куди ми скидуємо всі необхідні матеріали по навчанню, а коли працювала вчителем спілкувалася у ВК з учнями. Не буду приховувати, музику слухати там теж зручно, попри гіршу якість, витрачати гроші та купувати треки на SoundCloud не хочеться. Але так робить вся Європа і нам потрібно прагнути цього.

А якщо глобально щодо патріотичного аспекту та питання національної безпеки в контексті цієї проблеми, то тут потрібно було радикальне та безкомпромісне рішення. Воно зроблене. І воно правильне.

Проблема лише в тому, щоб більшість шлаку з вк аудиторії не перейшла забруднювати фб своїми постами з голими дупами, плоскими лайливими жартами та фоточками нігтів.



Вікторія ЖУКОВСЬКА, ведуча фестивалів, радіоведуча:

Абсолютно спокійно ставлюсь до того, бо більшість моєю уваги все одно до FB i Twitter. Колись переймалась тим, що зникне музика, відео - є набагато кращі канали і, врешті-решт, давайте звикати платити за музику, фільми.

Шкода тільки літніх людей, які через "ОдноГлазнікі" ділились різними рецептами-нігтями-сердечками: їхня кількість на лавках під під'їздами зросте, припускаю ))



Микола ЯРУЧИК, депутат Луцької міськради:


Вважаю, що правильно, сприйняв з усмішкою. Хоча на початках це мені принесе певний дискомфорт. На особисте життя це не вплине, бо думаю дуже швидко вийдуть наші українські аналоги. З виборцями я спілкуюсь в переважній більшості через фейсбук, тому проблеми нема. Тому все прикольно, починати треба з себе.



Олександр ПИЗА, помічник нардепа:

Я підтримую. Я не заходив в Однокласники з 2014-го року. Написав, щоб шукали мене на ФБ. Я там з 2007-го року. ВК - росіяни заставили продати засновника і ця мережа не просто під контролем ФСБ, а є одним з інструментів ФСБ. Там дуже багато не лише музики, а й порнографії та добре завуальованої ворожої політичної пропаганди.
НАЙЛІПШЕ спілкування з виборцями - особисте.



Михайло ШЕЛЕП, активіст:

Це рішення треба було приймати давно, воно потрібне, але дуже запізніле. Особливо я підтримую блокування російських поштових сервісів, якими досі користуються багато державних структур, що взагалі варто прирівняти до шпигунства на користь Росії. Маю сторінку вконтакті, якою вже дуже давно не користуюся, вона неактивна, руки не доходили видалити. Вся комунікація по роботі чи відпочинку в мене через ФБ.



Сергій ХОМІНСЬКИЙ, викладач:

Загалом я підтримую такі дії. Лишень не розумію, чого наша влада "телилася" аж протягом аж трьох років. Це варто було зробити наприкінці лютого, чи на початку березня 2014 року. На мене це ніяк не вплине. Давним-давно основною соціальною мережею для мене є Facebook. Відверто кажучи, плачі декого про "Одноклассники" и "ВК" мені видаються якимось безглуздям. На роботу і відпочинок ця ситуація теж не вплине. Переживемо якось. Хоча, звісно, якби не дурість одного нікчемного кремлівського чоловічка (підтримана, щоправда, десятками мільйонів його співвітчизників) - все могло б бути трохи інакше.



Роман ХОРЗОВ, ресторатор:

Будь-які спроби обмежити права та свободи громадян вважаю не правильними. Ми живемо в демократичному суспільстві і кожен сам може обирати джерела спілкування та інформаціі. Що ж до мене особисто, така подія ні на що не вплине. А по роботі? будемо активно використовувати інші платформи, нічого страшного. Хіба що реклама в Facebook та Instagram тепер стане дорожче :)



Анна МОВЯК, депутат Луцької міськради:


Підтримую, навіть попри те, що це у певній мірі суперечить правам та свободам людини, але у нас зараз немирний час, тому деякі необхідні обмеження задля безпеки держави повинні бути. На даний час ми знаходимося у стадії війни і підтримувати таким чином окупанта є злочином. На мою думку, ці мережі мали бути заборонені відразу після анексії Криму.

На моє спілкування це ніяк не вплине, свій акаунт в Однокласниках я видала одразу після вторгнення Росії на нашу землю, а у ВК зовсім не спілкуюся. Мережею Вконтакті користуються більше підлітки і на їхню свідомість це має неабиякий вплив. Проаналізувала найбільш популярні групи ВК і те, що я там побачила та прочитала, справило враження помийної ями, наші діти в реальному житті такими не бувають. Мабуть, це одне з небагатьох рішень президента, яке я підтримую))



Ірина КОНСТАНКЕВИЧ, народний депутат:


Моя позиція категорична, ми повинні захищати свій інформаційний простір від впливу російської ідеології як ворожої нам. Особливо у час війни.

Тому вважаю, що усі російські соцмережі потрібно було заблокувати ще три роки тому. Уже всім очевидно, що і втрата Криму і війна на сході - це великою мірою наслідки програної інформаційно-медійної роботи.

Щодо мене особисто, я не була і не є користувачем російських соцмереж. Тому, спілкуюся у фейсбуці, і мої друзі, знайомі, виборці переважно теж там. Проблем немає, існує безліч інших можливостей для комунікацій, дискусій, обміну думок. І не треба вводити в оману людей, що це наступ на свободу слова. Це насправді інформаційна боротьба Росії проти України.



Олександр НІКОЛАЙЧУК, самооборонівець:

Підтримую блокування усього російського. Шкода, що знову не з того боку починаємо і що так пізно. Бо блокування слід починати з економічного сектору і фінансового у першу чергу. Та й починати необхідно було значно раніше.

До нас усі негаразди прийшли разом з московським чоботом. Чим раніше і швидше ми позбавимося російського іга, тим швидше почнемо тут у нас в країні будувати цивілізацію та доганяти за розвитком держави Балтії. Як тільки Україна відірветься від російського світу (я маю на увазі ментально), ми миттєво започаткуємо своє соціально-економічне українське чудо. З України іще світ братиме приклад. Я це знаю, бо й моє покоління іще житиме в одній із найпотужніших світових держав. Не вірите? А спробуйте.

Я зроду-віку не був зареєстрований у російських соціальних мережах. Тому мені абсолютно байдуже. Абсолютно ніяк не вплине, окрім морального задоволення. Так, я такий.



Тетяна ЄРЕМЄЄВА, головний лікар Центру хірургії ока професора Загурського:

Один із видів зброї є пропаганда та інформаційна війна. Думаю, це один із кроків захисту інформаційного простору від російської пропаганди. Дані соціальні мережі повністю підконтрольні російським спецслужбам і мають розвинену систему груп впливу з антиукраїнськими ідеями та атиукраїнськими закликами. В популяризації послуг і новин клініки ми не використовуємо соціальні мережі (ВКонтакте, Однокласники), тому це ніяк не вплине на нашу роботу.



Тарас ЯКОВЛЕВ, радник голови Волинської ОДА:

Ніколи не мав акаута в контактах, тому взагалі не відчую дискомфорту. Акаут в однокласниках був, але закрив його ще в 2008 році - тому теж не проблем. Вважаю рішення правильним - давно треба було це зробити.



Олександр ПИРОЖИК, перший заступник голови Волинської облради:

Думаю, що таке рішення треба було приймати ще три роки тому, а то й раніше, відразу після початку російсько-української війни на півдні та сході країни. Народні депутати від ВО «Свобода» тоді були єдині, хто закликав тоді заборонити російські телеканали та інші засоби масової комунікації, закрити кордони і припинити торгівлю з окупантами. Тоді дехто крутив пальцем біля виска, мовляв, які ми недемократичні і нетолерантні. В результаті в цій гібридній війні з російським агресором ми втратили дуже багато часу і, на жаль, людських життів кращих синів і дочок України…

На моє особисте життя, спілкування з друзями і знайомими це жодним чином не вплине, оскільки я ніколи й не послугувався російськими сервісами. Окрім, хіба, електронки на mail.ru, користуватися якою припинив одразу ж після московської агресії. З тих пір «відлучив» від ворожих сервісів багатьох своїх друзів і знайомих, оскільки вони контролюються спецслужбами Кремля і є досить потужним елементом в інформаційній війні. Цей аргумент діяв майже безвідмовно. Не кожному до лампочки, коли твої персональні дані потрапляють до бази даних найзапеклішого ворога українців.

Гадаю, на російських серверах і сервісах моїх виборців просто не лишилось.



Марина ЗАНЮК, керівник модельного агентства MZM Models:

Для мене це дикість і тупість блокувати соцмережі. Невже більшого зла ніж вк і однокласники немає і нашим чиновникам на чолі з президентом більше нічим зайнятись? Думаю, ситуація буде така ж, як в Китаї з блокуванням Фейсбука, Гугла і т.д, з'являться vpn за допомогою яких можна буде взламати будь які заборони...



Григорій ПУСТОВІТ, заступник Луцького міського голови:

З точки зору національної безпеки і враховуючи сьогоднішній стан війни, у тому числі гібридної, з Росією це блокування російських соцмереж є зрозумілим. На моє життя це не вплине ніяк. У соцмережі Вконтакті я не був зареєстрований, а свою сторінку в Однокласниках я закрив ще у 2014 році, коли почалась війна. Це блокування я не відчую з вищеприведених причин.



Ігор РИЦКО, учасник АТО, бізнесмен:

Я за блокування російських соцмереж, по простій причині того, що на ряді звичайних сторінок звичайних людей в них містяться сторінки з провокативними антиукраїнськими гаслами. Особисто на мене це ніяк не вплине, так як я вже протягом останніх 3 років не користуюсь даними мережами.

Українці, в зв'язку з тим, що в нас відбувається російсько-українська війна, повинні максимально приділяти увагу тому, щоб завадити розповсюдження антиукраїнської пропаганди зі сторони країни агресора.



Микола РОМАНЮК, депутат Луцької міськради:

На жаль, останім часом соцмережі почали використовувати спецслужби недружніх нам держав, тому мабуть цей крок є виправданим. Хотілось би щоб з'явились наші соцмережі українські. А вконтактах вже давно не користуюсь, ось однокласники були як зв'язок із синами та друзями за кордоном. Не думаю, що вплине сильно на наші спілкування, завжди є вихід. Все буде окей впевнений. Це була велика звичка...

* * *

Підготувала Ольга ЗЕЙЛИК

Передрук заборонений
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
88

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ідеологія... штучне навязування брехливих ідей. Досягти успіхів шляхом "навязування", заборони мислення та особистих висновків з того, чи іншого питання, ніколи не приводили до позитивного кінцевого результату. Так, прикладів сили ідеології багато, але підсумок один: дотримання принципів демократії (справжньої) дає підстави на подальше життя населення планети Земля.. Все, що досягнуте шляхом примусу, гноблення - війна і смерть.
Оголосіть набір в партію - "Працьовиті ручки"- доці , синочки , тати і мами трошки йдіть на поле цибульку і картопельку сікти... А потрандіти...- цікавіше і не треба спинки гнути
Відповісти
"РусЬкие - это сифилис человечества" - знаменитості про Росію
Відповісти
Заборона на соцмережі це є результатом програшу.... але соцмережі не являються державними органами російської федерації це є контент іншої (інших) соціальної групи в якій ми варимось та в якій знаходимо майже собі подібних. Тому заборона це те саме як прикрити (закрити) дзеркало у яке ми іноді дивимося. Ніхто або майже ніхто так як тут іноді говорять не вступають у групи російських соціальних мереж але усі забувають єдину причину чому громадянин вступає або шукає собі подібних саме у тому, що громадянин шукає собі подібних членів соціальних груп і спілкується. Тому ця заборона вона може рік і протримається але однозначно президенту не дасть балів, а надто користувачі контактів яка переважно має молодіжну аудиторію. Отже можна вже сказати, що президент програв молодіжній аудиторії контактів і це йому віддастя.
Відповісти
Камінь, ти ватник. Добавити нічого.
Відповісти
Але камінь правий
Відповісти
Це " відомі" волиняні половину з яких не відає жодна Луцька собака. Заангажована політична підбірка одного напрямку - партії війни , нехай би " гарант" краще припинив війну на сході , а тенденція в цьому - тільки більше розпалюється конфлікт, він починає заходити вже у битову сферу у регіонах де немає бойових дій , починається вже хто на якій мові у сортірі розмовляє . Усе це може привести до етничних чисток, воно вже йде, а на передку на лінії зіткнення більшість ваших шановні " відомі" волиняни розмовляють саме російською мовою... Ось це може привести до кровопролітя і втрати державності...
Відповісти
Невідома срань Луцька а не інтелект міста.
Відповісти
Ми з друзями повністю підтримуємо рішення Порошенка. Це треба було зробити ще три роки тому. Сильно сумувати за російськими соцмережами ніхто не буде, люди вже й так почали видалятися з Вконтакті, після того як там зробили музику платною. Тільки представте наскільки прочиститься мозок у підлітків без тої помийної ями. Думаю кожен з батьків повинен підтримувати цей указ, згадуючи "Синій кит". І головне, що тепер країна, яка з нами воює не буде заробляти гроші на українцях за рахунок реклами. Президенту низький уклін. Це наймудріше рішення за весь час його правління.
Відповісти
— «Роззия – самая паскудная, до блевоты мерзкая страна во всей мировой истории. Методом селекции там вывели чудовищных моральных уродов, у которых само понятие Добра и Зла вывернуто наизнанку. Всю свою историю эта нация барахтается в дерьме и при этом желает потопить в нем весь мир.»
Відповісти
Зрозуміло! А тепер можна характеристику українця? :)))
Відповісти
а ты, курица, зачем тогда базаришь по-русски?
Відповісти
Іди пітушок покукурікай в рашці.
Відповісти
Поназбиралось московської срані
Відповісти
Повністю підтримую друже)
Відповісти
"Доборолась Україна до самого краю.
Гірше ляха свої діти розпинають"...
Тепер ці "діточки" вказали нам на чергового ворога у вигляді ОК і ВК... Бридко, чесне слово... Триндять про декомунізацію, а діють методами тих самих комуняк(((
Відповісти
З такими коментарями - ви гірше ляха розпинаєте. В час війни давним-давно треба було це зробити!
Відповісти
Чому ж не зробили? Чому наш президент три роки війни вів бізнес у Росії? Та й зараз фабрику лише "законсервував"... А винні, виявляється, тітки зі своїми коментарями))
Відповісти
правильно,треба видати вобще закон щоб интернет заборонити,презедент молодець,а хто думае инакше-видкючим газ!
Відповісти
треьа заборонити користуватись електрикою а перейти на свічки,чи погодиться
слава Україні
Відповісти
Дурнувата ти тітка. Смерть путінським окупатам! А дибілоїдів, яким байдуже, якою мовою розмовляти, які товари купувати, яку музику слухати - в Україні багато, на жаль.
На це розраховують росіяни клонуючи свою дурну кров через монітори і екрани ТБ.
Відповісти
людям образованным -действительно всеравно на каком языке говорить(владеют многими),какой товар покупать(имеют деньги и работу),музыку слушать разную,потому как,кругозор большой. не тот патриот,что в вышиванке в фонтане прапором машет_а,тот у которого пенсионеры с голоду не дохнут!
Відповісти
а війну одним указом припинити не можна ??? на фейсбуці нема росіян типу ? це просто маразм !
Відповісти
путін - пуйло! Непоріб, яка має їхати на Гаагський трибунал, але не доїде, свої кгбісти втруять... Смерть путіну-гітлеру, шовіністу й паравозу, упирю кацапському!
Відповісти
путін починається з букви П її також треба заборонити?
Відповісти
Ахаха як смішно .!.
Засунь свою дотепність собі в одне місце.. М*дак
Відповісти
Нарешті наша влада знайшла "справжнє зло"! У всьому винна соц мережа! геніально! Я зареєстрована у вконтакте більше 10 років і ні разу на мене там ніхто не тиснув в плані ідеологічному, чи антиукраїнському. Це дико, принизливо і просто соромно...Вся ця діяльність нашої влади нагадує мені казку "3 толстяка"...
Відповісти
Блін - підняли кіпіш... :) Когось дивують дії цієї влади? Всі мовчать і хавають :( А взагалі, хто не криворукий і має знайомих, що петрають у цих "фітчах", то це блокування до одного місця, як користувались - так і будуть користуватись, ну подумаєш трошки повозитись ... :) Заборонщикам флаг у руки і транспорант на шию... :))) Не на те увагу звертають і зусилля не туди направляють! Може на інше і сил і розуму не вистачає - то інше питання :)
Відповісти
погджуюсь,що не хватає розуму.бо якби був розум у виборців то не вибирали б
тих хто не маж розуму
Відповісти
Ох а як радіє Цукерберг... :)))
Відповісти
Дебілізм!!!
Відповісти
коли іде інформаційна війна, то будь-які методи, які обмежують поширення впливу супротивника є абсолютно прийнятні. Можна багато говорити про свободу слова, але коли помирають українці через те, що їх вбивають "накачені" інформаційною жвачкою "ихтамнеты", то краще обмежити доступ.
Відповісти
Дивлюсь, що багато хто в якості аргумента, що виправдовує дане рішення, приводить підконтрольність ФСБ, поширення російськох пропаганди та ін. А може хтось з цих, хто це стрверджує, показати приклади такої пропаганди на реальних прикладах? А ще краще аргументовано довести, що все це загрожує національній безпеці? Тільки без лозунгів, а реально, щоб стало зрозуміло. Розкрийте очі незрячим "ватнікам". І ще спробуйте обгрунтувати що те, що зараз відбувається не є диктатурої, протои якої всі боролися.
Відповісти
підтримую
Відповісти
Сором Волинь24!!! Ви підспівайли диктаторсько режиму і брехливої ідеології. Буквально менше ніж за годину кількість позитивних лайків, які були в більшості віддані за думки, що засуджують прояви авторитаризму у вигляді безпідставного обмеження прав значної частини населення України, перетворились на протилежні результати у десятикратних розмірах. У звичайному режимі "лайкання" це не можливо з такою швидкістю. Тобто "шановний" інформаційний ресурс намагається створити видимість "кворуму" видаючи брехливі результати за думку більшості. Сором!!
Відповісти
З якою такою цікавістю можна спостерігати за одною новиною протягом години шановний?
Відповісти
Тому що я задав запитання і слідкував за відповіддю, якої так і не дочекався. Але побачив набагато цікавіші речі.
Доречі подивіться рейтинги мого першого коментаря і другого, написаного через годину. Якраз в цей проміжок і відбулася накрутка, в результаті якої майже протилежно змінився напрям думки більшості"
Відповісти
можливо це і не редакція, а інтернет-тітушкі))) Але в любому випадку нажаль так у нас формується "думка більшості"
Відповісти
Хатить писати провладні заказні статті, прості люди ПРОТИ цих еврейських законів, який цей еврей висирає. Проведіть голосування, а не всякіх "мажорів" суєете в статті. ЦИМИ ЗАКОНАМИ ГІРШЕ ЗРОБИЛИ ТІЛЬКИ УКРАЇНЦЯМ, а в Вк та яндексі як сидів так і сидітиму і всі мої друзі теж, вже зробили налаштування через впн. ПРЕДУРКІ ВИ І ЕРЕМЕЕВА В ЧАСТНОСТІ!
Відповісти
Ну і сиди в тому лайні
Відповісти
Це перемога!! Однозначно!! Тепер Україна заживе - вражин перемогли!!!! Ще поскакати з радості..
Відповісти
треба дозволити щоб можна купити було автомта,интернет заборонити,повна мобилизация!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні